Senát schválil peníze pro své kluby. Nejvyšší částku získají socialisté

06.12.2012 14:18

Senátoři rozhodovali o hospodaření senátorských klubů pro příští rok. Každý ze čtyř senátorských klubů bude nadále dostávat měsíční příspěvek 31 850 korun a navíc 4615 korun za každého člena.

Senát schválil peníze pro své kluby. Nejvyšší částku získají socialisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu složilo slib 27 nových senátorů. Mezi novými například Tomio Okamura a Libor Michálek, staronovými Jaroslav kubera nebo Jiří Čunek

Proti předchozím letům se tak změní objem peněz klubům pouze podle toho, kolik senátorů získaly, nebo naopak ztratily v letošních podzimních volbách do třetiny Senátu. Příspěvek se naposledy zvyšoval v dubnu 2006.

Nejvyšší částku bude nadále dostávat klub ČSSD jako nejpočetnější senátorská frakce. Počet jeho členů se rozrostl až na 46 senátorů, takže bude včetně pevné částky dostávat zhruba 244 tisíc korun. Patnáctičlenný klub senátorů ODS dostane měsíčně asi 101 tisíc korun.

Klub pro obnovu demokracie o devíti senátorech obdrží měsíčně téměř 73 400 korun a pětičlenný klub Starostové a Ostravak téměř 55 tisíc korun.

Senátorské kluby z příspěvků hradí výdaje na činnost svých pracovníků, posudky expertů, zahraniční cesty členů klubu či pohoštění při pracovních jednáních klubu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…