„A s tebou si to vyřídím, ty zm*de!“ Vysílání ČT narušil občan. Teď mu hrozí násilím

15.04.2023 10:10 | Ze sítí

„A s tebou si to vyřídím, ty zm*de!“ Poslanec Pavel Žáček (ODS) na Malostranském náměstí vykládal o hrozbách z Číny, přičemž ho v živém vysílání konfrontoval kolemjdoucí občan. Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) označil za „vládu zlodějů a vlastizrádců“, Českou televizi za „zkorumpovanou“. „Rozhovory před Poslaneckou sněmovnou mají zvláštní kouzlo,“ komentoval později incident sám Žáček. Na twitteru pak padaly výzvy k „mydlení dezolátů“ při nadcházejícím protivládním protestu.

„A s tebou si to vyřídím, ty zm*de!“ Vysílání ČT narušil občan. Teď mu hrozí násilím
Foto: Repro ČT
Popisek: Poslanec Pavel Žáček (ODS) je konfrontován nespokojeným občanem

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí
Předseda sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost Pavel Žáček (ODS) poskytl rozhovor České televizi. Na Malostranském náměstí před budovou Poslanecké sněmovny mluvil o české politice vůči Číně, kterou je podle něj potřeba přehodnotit. Žáček řekl, že zatímco předchozí vlády, jakož i prezident Miloš Zeman, se zaměřovaly na ekonomickou diplomacii, v současné době je podle něj potřeba „říši středu“ vnímat především jako potenciální hrozbu.

Dle jeho názoru musíme naslouchat, „jakým způsobem se naši nejbližší spojenci chovají vůči Číně“ a na základě toho formovat naši vlastní zahraniční politiku k této zemi. „Autoritativní státy se nevzdaly svých imperiálních ambicí,“ prohlásil Žáček na adresu Číny a Ruska. Zmínil geopolitické pnutí kvůli Tchaj-wanu i bezpečnostní rizika čínské sociální sítě TikTok, avšak zároveň připustil, že názory na přístup k Číně se napříč evropskými státy liší.

Do průběhu vysílání několikrát zasáhl kolemjdoucí občan, který opakovaně vyjádřil svou nespokojenost s kabinetem premiéra Petra Fialy (ODS). „Máme tady vládu zlodějů a vlastizrádců!“ zvolal nejprve muž. „Nezlobte se, máme tady vysílání,“ ohradila se moderátorka. „Ano, já vím. A Česká televize je zkorumpovaná,“ reagoval na tuto informaci rozvášněný pán. Zazněly také výkřiky „lůza!“ a „svině!“ Muž se pak na pár minut stáhl ze záběru kamery a rozhovor dále pokračoval.

Nespokojený občan se však později vrátil, aby ještě do živého vysílání zvolal svůj hlavní požadavek na Fialův kabinet: „Okamžitá demise vlády! Okamžitá!“ Než definitivně odešel, se zdviženým prstem pohrozil Pavlu Žáčkovi slovy: „A s tebou si to vyřídím, ty zm*de!“ Načež poslanec odvětil: „Už se na to těším.“ Moderátorka pořadu pak ještě položila jednu otázku a poznamenala, že „na rozhovor není klidné prostředí“.

Incident již vzbudil ohlasy na sociálních sítích. „Dezolát se dneska přimotal do živého vstupu České televize. Na Pavla Žáčka: s tebou si to zm*de vyřídím. HNUS,“ pohoršil se na twitteru Jiří Kožený, jenž na svém profilu pravidelně kritizuje tzv. dezinformační scénu.

„Těch ‚opic‘ je v Česku až moc. Vidím to tu na Ostravsku. Rozepisovat se nebudu, aby mne nezavřeli, ale support pro kryply v této zemi jede maximální level; bohužel,“ přidal se hudební producent Petr Beránek.

Podle některých komentujících na síti reagoval poslanec Žáček příliš slušně.

Podle některých komentářů by se případ neměl obejít bez trestu. „Jasný případ výtržnictví, nechť PČR koná,“ naléhá jakýsi Jiří Bureš.

Zazněly dokonce výzvy k násilným odvetám proti tzv. dezolátům. „Potřeboval by panáček dostat okamžitě přes hubu. To je to jediné, čemu tento typ dezoláta může porozumět,“ napsala osoba Pavel Ryšavý.

„Dokud nezačneme dezoláty mlátit, budou drzejší. V neděli je zmydlit,“ navrhl diskutér píšící pod jménem „Milan“, který má na pozadí profilu fotografii ředitele BIS Michala Koudelky a v popisku slova: „Rusko je rakovina světa! Vyříznout a spálit.“ V neděli 16. 4. je na Václavském náměstí ohlášena protivládní demonstrace organizovaná mimoparlamentní stranou PRO.

K incidentu se vyjádřil i sám Pavel Žáček, jenž na svůj twitter napsal, že „rozhovory před Poslaneckou sněmovnou mají zvláštní kouzlo“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: AKS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takto to dopadne, když se k moci dostanou neschopní ale všehoschopni., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePrognostik24 , 15.04.2023 13:58:09

|  15 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …