A šmitec: ČEZ zrušil zakázku na dostavbu Temelína

10.04.2014 12:06

ČEZ zrušil zadávací řízení na dostavbu dvou bloků jaderné elektrárny Temelín. Zprávu přinesla Česká televize s tím, že ČEZ to oznámil uchazečům.

 A šmitec: ČEZ zrušil zakázku na dostavbu Temelína
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Energetický gigant ČEZ zrušil zadávací řízení na dostavbu dvou bloků jaderné elektrárny Temelín. Zprávu přinesla Česká televize s tím, že ČEZ to oznámil uchazečům. Vláda již dříve odmítla dát za dostavbu Temelína státní garance.

Generální ředitel ČEZ Daniel Beneš už dříve uvedl, například pro server e15.cz, že bez státní podpory je dostavba nereálná.

„Před investory je to prostě neobhajitelné, to není možné,“ řekl Beneš k dostavbě Temelína bez případné státní podpory. Nikdo v představenstvu ČEZ by podle něj k takovému záměru nyní neměl odvahu.

Soutěže o dostavbu dvou bloků Temelína se účastní americko-japonská společnost Westinghouse a česko-ruské konsorcium MIR.1200. Dalšího uchazeče, francouzskou Arevu, už dříve ČEZ z tendru vyřadil s poukazem na závažná pochybení v předložené nabídce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…