„Andrej jim to nandá.“ Babišův nepřítel se bojí. Hodně. A ještě hrozí toto

18.10.2021 9:42

Když komentoval výsledky voleb, došel Petros Michopulos z podcastu Kecy&Politika k tomu, že Andrej Babiš už zahájil prezidentskou kampaň. A má pro tzv. demokratickou opozici chmurný scénář – do druhého kola se dostane Tomio Okamura a právě Andrej Babiš. Aby se tak nestalo, musí být v prvním kole buď jeden, nebo maximálně dva demokratičtí kandidáti. Ale i tak podle něho nejsou šance velké. „Když ten kandidát demokratické části spektra bude slabý nebo nebude známý, plošně včetně venkova a Sudet, tak mu to ten Andrej nandá,“ říká.

„Andrej jim to nandá.“ Babišův nepřítel se bojí. Hodně. A ještě hrozí toto
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Anketa

Bude Fiala lepší premiér než Babiš?

12%
85%
hlasovalo: 28647 lidí

Michopulos prohlásil, že Babišovo poselství je, že je třeba skoncovat s tzv. polistopadovým kartelem, a dodal, že Babiš sice prohlašuje, že do něj nepatří, ale byl jeho součástí. „A připravil si půdu, protože to zúčtování proběhne v prezidentské volbě,“ míní s tím, že Babiš „jednoznačně“ zahájil prezidentskou kampaň.

„Já si myslím, že má veliké šance v té volbě uspět,“ odhadl Michopulos a řekl, že toto téma nadhodil na sociálních sítích, kde se strhala bouřlivá diskuse, kde polovina účastníků si myslela, že se komentátor zbláznil a druhá polovina si byla jista tím, že Andrej Babiš nikdy prezidentem nebude. „Já jsem si to dlouho myslel taky. Ještě třeba před rokem jsem si říkal, že se to těžko může stát. Ale to, k jaké destrukci přivedli jejich vůdci opoziční strany, hlavně komunisty a sociální demokraty...“ argumentoval Michopulos, že tyto probabišovské strany jsou bez vedení a jejich voliči také.

Uvedl, že k postupu do druhého kola prezidentského klání stačí přibližně 15 až 17 procent hlasů, podle počtu protikandidátů. „To Andrej dá s prstem v nose jenom s voličema hnutí ANO,“ tvrdí s tím, že Babiš dostane ještě více. „Kdo to dá taky bez problémů, je Tomio Okamura,“ předpovídal Michopulos dále a argumentoval, že nyní má 10 až 12 procent, ale u prezidentské volby je vyšší účast. A podle něho si Okamura pro sebe vezme voliče VOLNÉHO bloku, Trikolóry, Přísahy a komunistů. „Takže s prstem v nose dá 15 %, možná víc, a postoupí,“ spekuloval o výsledcích prvního kola prezidentské volby. Pečinka tento vývoj komentoval jako „pekelný“.

Michopulos pak před něho předestřel scénář, že ve druhé volbě bude mít na výběr Okamuru a Babiše. Pečinka řekl, že by pak nevolil a dle Michopulose se přesně to stane, většina tzv. demokratických voličů zůstane doma. „A vyhraje Andrej Babiš,“ zhodnotil.

Měl ale na stole i další variantu, tedy že nepostoupí Tomio Okamura. Ale to dle něho bude vyžadovat, aby proti Babišovi s Okamurou nešlo sedm či deset demokratických kandidátů. Ale jen jeden nebo maximálně dva. Pak prý bude mít Babiš demokratického soupeře. Ale položil si otázku, kdo by mohl zvítězit, když Babiš získá podporu všech stran, které propadly v parlamentních volbách a Tomia Okamury. „Když ten kandidát demokratické části spektra bude slabý nebo nebude známý, plošně včetně venkova a Sudet, tak mu to ten Andrej nandá,“ usuzuje Petros Michopulos.

Z pohledu Andreje Babiše je volba také jasná, tvrdí Michopulos, buď bude vláčet prezidentský úřad svými skandály, anebo bude vláčen vězeňskou službou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…