,,Byl u hotelu agentů GRU.” Respekt znovu k Vrběticím. Hned popřeno

17.05.2021 7:14

Podivných 40 minut. Na světlo světa vyplouvají nové informace, které vyvolávají další a další otázky, co přesně se v roce 2014 stalo ve Vrběticích, kde ve skladech zbraní zemřeli dva čeští občané.

,,Byl u hotelu agentů GRU.” Respekt znovu k Vrběticím. Hned popřeno
Foto: Policie ČR
Popisek: Výbuch skladu munice ve Vrběticích na Valašskokloboucku zaměstnává pyrotechniky, policii i armádu.

Časopis Respekt a Český rozhlas upozorňují na jednu z nesrovnalostí ve vrbětické kauze. Týká se majitele firmy Imex Group, jejíž sklady vyletěly do vzduchu. Z dat z mobilního telefonu vyplývá, že se majitel firmy Petr Bernatík mladší den před výbuchem 40 minut pohyboval u hotelu, kde byli ubytováni agenti ruské armádní rozvědky GRU Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin, kteří podle českých tajných služeb stáli za výbuchem skladů a za smrtí dvou českých občanů.

Co český majitel firmy u hotelu dělal? Právník Imexu Radek Ondruš tvrdí, že Bernatík u ostravského hotelu Corrado nikdy nebyl. „Já jsem s ním mluvil, říkal, že to rozhodně není pravda. Tvrdí, že jel rovnou do Vrbětic a nikde nestavěl. Uvedený den ani nikdy jindy v hotelu Corrado nebyl a ani tam nejel,“ uvedl Ondruš.

Proč se mobil jeho klienta zdržoval u hotelu 40 minut vysvětlit nedokázal. Mohlo se stát, že by ani nic vysvětlovat nemusel, protože data z mobilních telefonů se normálně uchovávají jen půl roku, ale v roce 2014 policie nechala plošně zálohovat větší množství dat, která později mohla prostudovat.

Ondruš však trvá na tom, že den před výbuchem jel jeho klient do vrbětického areálu sám a ruské agenty do prostoru nevpouštěl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…