„Bylo mi z toho zle!“ Na výbušnou show u Soukupa se dívali i u Babiše

07.05.2020 15:53

Poslankyně za hnutí ANO Barbora Kořanová se na svém facebookovém profilu vyjádřila k včerejšímu vysílání pořadu moderátora a ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa, v němž byli hosty Pavel Novotný (ODS), Leo Luzar (KSČM), Jaroslav Foldyna (dříve ČSSD, nyní SPD) a Zdeněk Hřib (Piráti). Předseda ODS by si kvůli chování Novotného měl podle jejích slov zamést před vlastním prahem. Své stanovisko pak také sdělila europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM).

„Bylo mi z toho zle!“ Na výbušnou show u Soukupa se dívali i u Babiše
Foto: Screen Xtv
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová v pořadu Luboše Xavera Veselého

„Musím říct, že když jsem včera viděla Arénu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov, tak mi bylo zle, fakt. Vidět, jak starosta Pavel Novotný drze tyká dvěma demokraticky zvoleným poslancům, nazývá je bolševickou a vlastizrádnou lůzou, kolaboranty, šmejdy apod. bylo vážně těžko stravitelné,“ poznamenala ke včerejšímu vysílání TV Barrandov Kořanová.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí

„Politická kultura se během včerejšího večera propadla na své dno. Člověk, který je nazýván politikem, se ve skutečnosti stále chová jako laciný bulvární novinář. Nekritizuji teď jeho názory, ačkoli s nimi nesouhlasím, tak mi jde o formu, kterou použil. Bylo to otřesné a doufám, že občané si budou takové výstupy pamatovat,“ dodala a přidala ještě vzkaz předsedovi ODS Petru Fialovi.

„Chtěla bych říct, že Petr Fiala, který tak rád rozdává rady a moralizuje, by si měl zamést před vlastním prahem, protože takhle se politik vážně chovat nemá,“ uzavřela.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí
Mezi pány to v pořadu kvůli výbušným tématům týkajícím se Pražského povstání, Koněva a vlasovců skutečně vřelo tak, že moderátor musel přerušit natáčení a krotit Novotného, který na své kolegy šermoval slovy jako „bolševik“ či „kolaborant“. K jeho vystoupení se pak Foldyna zpětně vyjádřil na sociální síti, a servítky si rozhodně nebral. Psali jsme ZDE.

K pořadu – a nejen k němu – se vyjádřila i europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM). „Opravdu se stydím, že musím těsně před výročím osvobození naší vlasti točit toto video, které bude dnes delší, než bývá. Stydím se za všechny slušné lidi, kteří nedostali prostor v médiích, protože nemají ten správný názor. V normálních státech a v normálních dobách bych snad nemusela obhajovat, že osvoboditelé přišli naši zemi osvobodit. Včera jsem ovšem ve vysílání televize Barrandov byla svědkem něčeho neskutečného. O panu Novotném hovořit nebudu, dělá lacinou show pro diváky, naprosto mě však šokovalo, s jakým odporem a nenávistí mluví o Rudé armádě primátor Hřib,“ poznamenala Konečná.

„Stydím se za to, že vůbec pochází z Moravy. Tam ostatně vlasovci opravdu nikoho neosvobozovali. Naopak, ať se zajede zeptat na Valašsko, jak na tyto zločince vzpomínají a kolik útrap místnímu obyvatelstvu přinesli. A jen taková poznámka: Víte, kdo osvobodil Slavičín, ze kterého pan primátor pochází? V noci z prvního na druhého května Rudá armáda. Nebýt jí, tak by zřejmě předci pražského primátora, ani pan primátor sám k nám z televize nemluvili. Ale pár faktů, které je nutné připomenout. Sovětský svaz prý rozpoutal válku tím, že uzavřel pakt o neútočení s Německem. K smíchu je tento argument,“ uvedla Konečná.

„Je také na čase říct hulvátskému starostovi za ODS, aby si osvoboditele vůbec nebral do úst. Zatímco Koněv stál v čele osvoboditelského tažení, tak on v životě stál zatím jen v čele stoky a špíny, která rozvrátila manželství a Ivetu Bartošovou dohnala až k sebevraždě. Být jako on, tak se doma taky bojím vlastního stínu a nenechám si platit ochranku,“ zdůraznila na adresu Novotného Konečná. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…