„Černá“ revoluce v USA se může změnit v „bílou“. Vážné varování Zdeňka Zbořila

12.09.2020 17:16

Politolog Zdeněk Zbořil  v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz hovořil o „černé“ revoluci v USA, která se snadno může změnit v „bílou“. Komentoval vojenské manévry v Bělorusku, ale bez Srbska, a předvolební kampaň ODS.

„Černá“ revoluce v USA se může změnit v „bílou“. Vážné varování Zdeňka Zbořila
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Politolog Zdeněk Zbořil

K „černé revoluci“ ve Spojených státech zmínil Zbořil informaci, že byl vydán manuál pro udílení cen, při projekci soutěžních programů, filmů, písní atd. Je v něm přesně uvedeno, kolik musí být mezi soutěžícími genderových „prvků“, kolik tam má být etnicity. „Zatím se prý jen mluví  o hercích černé pleti, ale co víme, třeba to budou i ti hnědí anebo žlutí. Na mě to dělá dojem převráceného rasismu, který je průvodním znakem ‚černé revoluce‘ ve Spojených státech,“ říká politolog.

„Revoluce v USA je opravdu ‚černá‘. I když je ve fázi, kdy vyvolává protitlak, kdy se může snadno změnit v revoluci ‚bílou‘,  anebo může dokonce dojít k nějakému většímu mezietnickému konfliktu. A to bychom neměli podceňovat, a uklidňující články našich zpravodajů nemusí odpovídat skutečnosti,“ pokračuje Zbořil.

Všímá si, že nejméně dva týdny jako kdyby došlo k nějakému zatemnění – a o USA se nemluví nebo se pouštějí jenom obrázky, které mají ukázat, že Donald Trump je uzurpátor politické moci a jak se chová k zahraničním hostům, např. k prezidentu Srbské republiky. „Ale o tom, že se tam něco děje, že se už rozběhla volební kampaň, a že audiovizuální výstupy jsou ovlivněny tím, jak kampaň probíhá, o tom se u nás skoro nemluví,“ upozorňuje.

Ani na východní frontě není klid. Probíhají zde manévry, dochází k mobilizaci vojenských jednotek, která už vlastně není jen takovou mobilizací jako za Napoleona, v době 1. světové války nebo 2. světové války. „Už se tam hýbají nejenom vojáci na bitevních pláních nebo v kasárnách, ale jejich mobilizace probíhá tak, že jsou uváděny do pohybu  velící a řídící jednotky, logistika, a všichni čekají co přistane div ne z celé biosféry. Co se objeví jako podnět k nějakému konfliktu nebo přímo jako spouštěč nějaké války,“ říká Zbořil.

Dodal, že „se „schyluje zřejmě k ‚modré revoluci‘, alespoň podle začátku předvolební kampaně ODS, nejen v Praze, v Brně nebo v celé České republice, protože  kandidáti,  obklopeni  spolustraníky, komilitony a stoupenci ODS,  byli převážně oblečeni do modrých barev. „Takže se zřejmě už zapomnělo na ‚zlatou revoluci‘ pana Mináře a Milionu chvilek pro demokracii, podotýká Zbořil.

Kampaň ODS nebude podle něj zřejmě tak militantní jako jiné revoluce, ale bude také barevná. „Nevím, jak se s tím vyrovnají někteří představitelé nebo možní kandidáti ODS, buď do Senátu nebo do městských  či regionálních zastupitelstev, když se ODS přece jenom musí, i když se tomu dlouho bránila a nechtěla mít ten horký brambor ve svých rukách, tak se přece jenom budou muset vyrovnat s panem Novotným v Řeporyjích, který už zřejmě překročil zenit svých schopností, ale také s tou bohatě komentovanou, ale snadněji vysvětlitelnou cestou pana Vystrčila, jednoho ze zakladatelů ODS,“ dodává Zbořil závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…