„Chceme mír. Ale nebudeme se krčit před ukrajinskými vlajkami.“ Danko řádil na Václaváku

23.05.2024 19:33 | Reportáž

Ať žije Fico! Lidé na pražském mítinku opozičního hnutí SPD před eurovolbami přivítali na Václavském náměstí místopředsedu slovenského parlamentu Andreje Danka. Ve svém projevu se věnoval migraci i atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica, nechyběla ani kritika Fialovy vlády, která přerušila česko-slovenské mezivládní konzultace.

„Chceme mír. Ale nebudeme se krčit před ukrajinskými vlajkami.“ Danko řádil na Václaváku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Danko, předseda SNR

Místopředseda slovenské Národní rady Andrej Danko vystoupil na pražském Václavském náměstí v šest hodin večer. Hovořil o smutné, děsivé události, kterou byla střelba na slovenského předsedu vlády Roberta Fica v minulém týdnu.

V této souvislosti uvedl, že na Slovensku „přijmou tvrdá opatření proti neziskovým organizacím“. Poukázal, že i tomuto hrůznému činu nejdříve předcházelo házení vajec. Narážel na situaci, kdy policie zajistila lidi, kteří se dříve pokusili zasáhnout šéfa SPD Tomia Okamuru vejci během jeho projevu.

Rovněž Danko vyjádřil obavy, že to samé, co potkalo Roberta Fica, může potkat další nejvyšší politické představitele.

Pustil se také do kritiky Fialovy vlády, že přerušila jednání se Slovenskem. „Pane Fialo, naši vládu jste měli přijmout, s naší vládou jste měli jednat,“ burcoval Danko směrem k českému premiérovi a jeho kabinetu.

Do české vlády se opřel i pro její pomoc Ukrajině, kvůli které upozaďuje své vlastní občany. „Přejeme vám vládu, která nebude utrácet peníze za Ukrajinu,“ pokračoval Danko ve svém vystoupení na pražském shromáždění evropských stran ve frakci Indentita a demokracie.

Čechům Andrej Danko také popřál: „Přeji vám, aby o věcech v Česku rozhodovalo SPD, jako na Slovensku rozhoduje Fico, kterému jde na prvním místě o vlastní občany,“ uvedl. Zdůraznil také, že on se liberální kavárnou umlčovat nenechá.

A zdůraznil, že Slovensko chce mír: „Chceme mír. Ale nebudeme se krčit před ukrajinskými vlajkami,“ hřímal Danko.

Věnoval se také migraci a připomněl, že 600 tisíc je částka, kterou budou platit členské země za každého nepřijatého migranta, to vše kvůli nesmyslnému schválenému migračnímu paktu. Poukázal, že tito migranti přitom neodpracovali pro svou zemi to, co naši občané. Zmínil, že ti navíc pracují v německých podnicích, kde jim je diktováno, kolik mohou vydělat.

 Demonstranti na závěr jeho proslovu opakovaně skandovali: „Ať žije Fico!“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

terorista cintula,typický volič amerických a kyjevských stran, nenávistný agresivní čaputovec co řval at žije ukrajina, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 24.05.2024 5:57:39
i v čr máme extremisty ,teroristy , voliče fialovo vlády a dozimetříka s šifrovaným telefonem kteří atentát schvalují

|  9 |  0

Další články z rubriky

Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

7:04 Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kroky téhle destrukční, arogantní, nesvéprávné a cizími mocnostmi …