„Chcete ovládnout svět?“ zeptal se novinář Putina. A přišla odpověď...

20.12.2018 13:35

Ruský prezident Vladimir Putin opět odpovídal na dotazy novinářů. Jako každý rok odpovídal na dotazy zásadní i banální. Některé ponechal zcela bez odpovědi. „Chcete vládnout světu?“ zeptal se jeden z novinářů. Putin odpověděl následovně...

„Chcete ovládnout svět?“ zeptal se novinář Putina. A přišla odpověď...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vladimir Putin na stanici FOX News

Jeden z novinářů se Putina ptal, jak by lidem vysvětlil, že podle vlády se Rusům daří lépe a lépe, ale oni to ve svých peněženkách příliš nevidí. „Zdá se, že by nám Francouzi mohli skoro závidět, ale realita je jiná,“ upozornil Putina.   

„Jistě bychom měli lépe vysvětlovat občanům, kde se tato čísla berou a jak na ně máme reagovat. Když říkáme, že ekonomika je lepší a lepší, ale lidé ve svých peněženkách vidí, že to tak není, tak to v nich může vyvolávat určitou nedůvěru,“ uznal Putin. Zdůraznil však, že celkově ruská ekonomika roste, což pocítí lidé i ve svých peněženkách.

O slovo se přihlásila také novinářka z Dagestánu, která prozradila, že od té doby, co má děti, vnímá, že v ruské televizi vystupují především aktéři bílé pleti s modrýma očima, a přitom Rusko je mnohonárodnostní stát, ve kterém nežijí jen a pouze modroocí běloši. „Souhlasíte se mnou, že je Ruská federace mnohonárodnostní stát?“ zeptala se novinářka. „Souhlasím,“ odvětil Putin

„A já jsem se zamyslela, kde jsou ostatní typy? V naší zemi žije více než 200 národností. A když se podíváme do Kremlu, tak tam také jsou především slovanské typy,“ upozornila dáma. „Já si to nemyslím,“ odpověděl Putin.  

Když debata trvala už takřka tři hodiny, Putin prozradil, zda chce vládnout světu. Jeho slova přinesla i Česká televize. „Chcete vládnout světu? Jaký je skutečný cíl naší zahraniční politiky?“ položil dvě otázky jeden z žurnalistů.

„Co se týče řízení světa, tak my víme, kde se nalézá štáb, který se o to pokouší. V Rusku to není. To souvisí s ekonomickou silou Spojných států. Když porovnáte počet obyvatel Ruské federace a počet obyvatel členských zemí NATO, tak je jasné, že z Ruska hrozba nepřichází, ale otázka Ruska je využívána k řešení vnitřních věcí v NATO. Když chcete členské státy sjednotit, tak to uděláte nejlépe tím, že ukážete na nějakého vnějšího nepřítele, a tím může být z pohledu NATO Rusko. Tato fobie má své kořeny i v minulosti,“ upozornil Putin

Jedním dechem dodal, že Rusko v mezinárodní politice usiluje o dodržení mezinárodního práva. Putin doufá, že se mu dříve či později podaří zlepšit vztahy s prezidentem USA Donaldem Trumpem, protože je třeba řešit otázky Severní Koreje, Afghánistánu, Sýrie a dalších zemí.

„Naše ekonomická výměna se Spojenými státy stále klesá, ale kdo na tom má zájem? Nikdo!“ zdůraznil Putin. Zatímco obchod Ruska a Číny roste, se Spojenými státy klesá.

Upozornil také, že klasické západní hodnoty jsou bořeny, protože se na Západě projevuje neúcta k voličům, kteří hlasovali pro Donalda Trumpa, případně pro brexit. Vůle těchto voličů je podle Putina na Západě zpochybňována. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …