„Co ti provedl, nestydíš se?“ Kalousek řeže Babiše za jeho večerní výkřik na internetu

16.11.2018 10:00

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se opět zlobí na novináře. Prý opět obtěžují ve Švýcarsku jeho syna. A už se dočkal reakce. Ozval se předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr.

„Co ti provedl, nestydíš se?“ Kalousek řeže Babiše za jeho večerní výkřik na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády. Na programu byly mimo jiného i dotační programy zemědělství pro rok 2019

Český premiér Andrej Babiš se rozzlobil. V posledních pár dnech již po několikáté. A znovu na novináře. Poté, co označil za hyenismus to, že za jeho synem do Švýcarska dorazili reportéři serveru Seznam Zprávy Jiří Kubík a Sabina Slonková, kteří si rozhovor se synem předsedy vlády nahráli skrytou kamerou.

Teď se zlobí na novináře znovu. Prý mu volala jeho bývalá manželka, že jim někdo buší na dveře a že má strach. Premiér předpokládá, že by mohlo jít o další novináře, a nešetří ostrými slovy.

„Na dveře bytu v Ženevě, kde spí můj syn Andrej, bouchají teď nějací lidé. Volala mi jeho vyděšená matka. Mezi českými novináři se prý dnes říkalo, že se na tu adresu někteří vydají. Žádám je, aby odešli! Nepochopili jste, že je syn nemocný? To jste opravdu tak bezohlední?“ napsal šéf hnutí ANO.

V diskusi pod příspěvkem se dočkal pochopení i výsměchu. Jeden z občanů se ho zeptal, zda matka Andreje Babiš mladšího má strach z toho, že na dveře bouchají Babišovi lidé. Další diskutující poprosil o adresu, že by si šel taky zaklepat na dveře. A třetí premiérovi doporučil, aby se obrátil na švýcarskou policii.

Na Babišův post zareagoval také Miroslav Kalousek nebo Pavel Šafr. Kalousek podotkl, že má se synem Andreje Babiše mladšího cosi společného – Andrej Babiš starší oba muže poplival. Kalousek podle svých vlastních slov chápe, že Babiš plive na něj, ale nechápe, proč útočí i na svého syna.

Pavel Šafr se vyjádřil v podobném duchu. „Tohle je tak dětinsky absurdní a hloupé, že už to snad více ani nejde. Kdyby tohle byla pravda, tak se to opravdu neřeší tímto způsobem na Twitteru. Došly argumenty a marketingový tým teď sází na emoce. A zřejmě u toho ti lidé něco pijí. Anebo už to dělají jen samí pitomci,“ nebral si servítky publicista.

Babiš si však dnes ráno ještě přisadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…