„“Covidisté mají silné zbraně, my silnější.“ Byli jsme mezi příznivci „flákance“, kde se pálila Babišova kniha

29.08.2021 16:45 | Reportáž

Dámy Jana Volfová a Jana Bobošíková mají politickou historii barvitější, ale proto, že v minulosti vykonaly hrdinské činy, kvůli kterým je politická mafie chtěla zničit. Ony proti ní pořád bojují a v nás našly přirozeného spojence. To sdělil Parlamentnímlistům.cz mimo jiné poslnec Lubomír Volný. Byli jsme mezi přívrženci Volného Bloku v Praze na Letné.

„“Covidisté mají silné zbraně, my silnější.“ Byli jsme mezi příznivci „flákance“, kde se pálila Babišova kniha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Lubomír Volný

"Stojíme proti obrovské globální síle. Globalisté, co s tím covidem přišli, se nás zapomněli zeptat, jestli tu jejich hru chceme hrát," řekl boxer a pražská dvojka na kandidátce Volného bloku do Poslanecké sněmovny David Tygr Ploc. "Anticoviďáci" tančili na kolotočářské songy Maxíků a trička bloku šla na včerejším Festivalu svobody na Letné v Praze slušně na odbyt. Jen na pivo se čekaly fronty jako za komanče na banány.

Maxíci a další

Na plácku na Letné ohraničeném pódiem a stánky mohlo být tak dva tisíce lidí. "Podle mých informací se tady protočilo zatím osmnáct tisíc lidí. Jsem spokojen. Lidé to pojali skvěle, pozitivně, jako festival občanské síly," lebedila si hlavní postava akce, poslanec Lubomír Volný. Mezitím opusinkoval několik dívek, které si s ním chtěly pořídit foto. Opodál dva pánové vybízeli lidi, aby si spálili kus knihy Andreje Babiše Sdílejte, než to zakážou! Po zkoušce žehem prý už tohle premiérovo vyznání dál nikdo nerozšíří.

"Covidisté mají silné zbraně, ale my je máme silnější. Inteligenci, hrdost a česká srdce, což je obzvláště vidět na podobných akcích," zmínil také Ploc. Po něm si na pódiu začala stavět aparaturu kapela Maxíci. Jde o dva členy známých Maximum Turbulenc. Jak řekli kdysi v jednom rozhovoru, jejich třetí kolega si tajně zaregistroval značku Maximum Turbulenc na sebe a s tím se nedá hnout. "Když někdo něco neumí, tak si to musí ukrást," řekli teď. Nedaleko pódia se objevil šéf Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Zdravotní sestra a splín

Na letáčku Volného bloku se v třináctibodovém programu třeba píše, že "budou prosazovat ústavně zaručené právo na svobodu rozhodování o vakcinaci a čipování a zruší veškeré pokuty udělené za porušení pravidel nouzového stavu a pandemického zákona." Daleko od pódia postávala posmutnělá zdravotní sestra Veronika Vršovská z Liberce. "Nelíbí se mi ten tlak vyvíjený na občany a zdravotníky, aby se nechali očkovat experimentální látkou. Nevíme, co to s námi za pět let udělá," podotkla.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Podle ní se už nyní tuzemští občané rozdělují na ty vyvolené, tedy očkované, a ty podřadné, tedy neočkované, což jsme si zažili v historii už několikrát. Třeba ve druhé světové válce Židé s davidovými hvězdami na klopách kabátů. "Vadí mi to. Potlačování svobodného názoru, cenzura odborníků a tak dále. Vadí mi, že je svobodomyslných a přemýšlejících zdravotníků jen málo, protože jsou všichni naočkovaní. Je to úplná psychóza," doplnila s tím, že na ni zatím na pracovišti vyvíjen tlak, aby se nechala očkovat, nebyl.

Flákanec a turisté

Volný také podepisoval knihu Volného flákanec aneb Volič mezi politiky, což je rozhovor, který s ním vedla jedna z Naštavných matek Eva Hrindová. "Pořád se totiž považuji za občana mezi politiky, než za politika. Dělám spoustu nepolitických věcí, které mi političtí konkurenti předhazují za chyby a mně je to dost jedno, protože jsem spíš ten občan mezi politiky," sdělil a dodal: "V televizi mohou konkurenti a novináři šířit lži, mohou o mně říkat, že jsem dal flákanec, který ale nepadl, že jsem zabíral nesmyslně místo dvacet minut ve Sněmovně, ale nikdy si mě tam nepozvou, aby bylo slyšet, co se ve skutečnosti stalo. To mi vadí. Kritika mi nevadí, vadí mi to, že se k tomu nemohu vyjádřit."

Volebním lídrem Volného bloku pro Středočeský kraj je Jana Volfová, pro Prahu Jana Bobošíková. Otázka pro Volého je nasnadě. Nebojí se, že bude strana považována za útočiště politických turistů? "Volný blok je volným blokem nezávislých osobností parlamentních, ale i mimoparlamentních stran i hnutí. Navíc absolutní většinu kandidátů tvoří lidé, kteří nemají žádnou politickou historii. Dámy Volfová a Bobošíková ji mají barvitější, ale to proto, že v minulosti vykonaly hrdinské činy, kvůli kterým je ta politická mafie chtěla zničit. Ony proti ní pořád bojují a v nás našly přirozeného spojence."

Jakýsi pan Luft se do mikrofonu rozplynul: "Cítím tady všude vlnění nehmotných frekvencí a to je naše klidná síla. Naše společná cesta je cesta se svobodným Volným blokem."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…