„D*bil Jágr.“ „Nikdy se nevracej.“ Z ODS i odjinud se to vyvalilo

06.01.2024 12:40 | Monitoring

Kauza kolem hokejového klubu Rytířů Jaromíra Jágra si žije vlastním životem. Klub oznámil, že s Hudáčkem po pouhých dvou dnech ukončil spolupráci a padla drsná slova. „Rusko je nepřítel civilizace,“ zaznělo. A to nebylo zdaleka všechno. Nechybělo ani vysvětlení, jak mohl Jaromír Jágr získat nálepku „debila“.

„D*bil Jágr.“ „Nikdy se nevracej.“ Z ODS i odjinud se to vyvalilo
Foto: Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr.

Někdejší skokan na lyžích a od roku 2017 poslanec ODS Jakub Janda promluvil ke kauze brankáře na Kladně.

Rytíři z Kladna, tým Jaromíra Jágra, před pár dny angažovali Júlia Hudáčka. Jeho příchod vyvolal značný rozruch, neboť v minulé sezóně, v době, kdy ruská agrese na Ukrajině běžela na plné obrátky, hrál v ruské KHL.

Po vlně kritiky se za pouhé dva dny klub rozhodl spolupráci s Hudáčkem ukončit.

„Rytíři Kladno oznamují, že došlo k ukončení spolupráce s gólmanem Júliem Hudáčkem. Toto rozhodnutí jsme učinili po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním.“

Hudáčkova kauza

Někdejší skokan na lyžích a momentálně poslanec za ODS Jakub Janda konstatoval, že je rád, že celá kauza dopadla právě tak, jak dopadla.  

„Sledoval jsem situaci kolem angažování brankáře Hudáčka na Kladně. Jsem rád, že to nakonec dopadlo takhle a skončil. Pro každého sportovce, který odejde reprezentovat jakoukoliv soutěž v zemi masových vrahů a válečných zločinců, je návrat do českých sportovních vod NO WAY!“ napsal Janda na sociální síti X a senátorka Němcová ho sdílela.

Hudáčkova kauza

Další politik ODS, Ondřej Šimíček Jandovi přitakal.

„Mělo by to platit vždy a všude. Rusko je teroristický stát a nepřítel civilizace. Chceš tam za prachy? Už se nikdy nevracej,“ vypálil.

Hudáčkova kauza

Internetový glosátor veřejného dění Honza Palička zašel ještě dál, když popsal cestu, jakou se majitel Rytířů Jaromír Jágr dostal až k nálepce „debila“.

„Jak být za debila? Debilem se můžete stát, i když jste třeba celosvětově uznávaný sportovec, jako tady Jarda Jágr. Na dresu celou kariéru nosíte číslo 68, prý jako odkaz na sovětskou okupaci Československa. No a pak si do svého týmu vesele koupíte posilu v podobě brankáře, který ještě loni vesele křepčil v ruské KHL, kde pro potěchu publika dělal opičky na ledě, zatímco na kostce nad hrací plochou běžely záběry Zka a ruské armády, toho času páchající jeden válečný zločin za druhým. A v ten moment se vám začne plán bortit jako domeček z karet. Fanoušci, včetně těch, co na zápasy vašeho týmu chodí desítky let a těch, co tam tvoří to nejtvrdší jádro, vám hromadně vzkáží, že tohodle odmítají být součástí a prostě nepřijdou,“ napsal Palička na sociální síti X s tím, že Jágr se napřed tvářil, že Hudáčkovo angažmá není problém a když pochopil, že to problém je, už bylo pozdě. Jágrova reputace již byla poškozena.

Hudáčkova kauza

Hudáčkova kauza

Politolog Jaroslav Bílek zalitoval, že Jágr nezůstal čistě u propagace sportu.

„Jaromír Jágr ve svém oboru dosáhl snad všeho a pro mnohé byl pozitivním vzorem. Pak se bohužel rozhodl, že budou radši propagovat a omlouvat ruskou autokracii. Lepší ukázku toho, že by se sportovci neměli plést do politiky sotva najdete,“ upozornil politolog.

Hudáčkova kauza

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …