"Dědku, hele děláš to blbě". Miliardář odstoupil z Gazdíkovy kandidátky

24.08.2017 14:43

Tři týdny byl miliardář Dalibor Dědek na kandidátce Starostů a nezávislých. Nyní se rozhodl, že z ní odstoupí. Zprávu přinesl server Seznam Zprávy.

"Dědku, hele děláš to blbě". Miliardář odstoupil z Gazdíkovy kandidátky
Foto: Archiv DD
Popisek: Miliardář a majitel firmy Jablotron Dalibor Dědek

„Můj sponzorský dar zůstává, budu STAN dál podporovat,“ uvedl byznysmen, jenž byl jedničkou kandidátky Starostů a nezávislých v Ústeckém kraji. Nyní se rozhodl na svůj post rezignovat. „V klidu jsem si uvědomil, že místo abych výrazně pomáhal, trošku škodím. Nemám problém si říct: Dědku, děláš to blbě, je potřeba na to jít od jiného lesa,“ řekl Dědek v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Se stranou, jejímž předsedou je Petr Gazdík, se však podle svých slov rozešel v dobrém. Vadilo mu například to, že se o něm hovořilo jako o druhém Andreji Babišovi. „Nemám tendence formovat lidi, aby dělali to, co Dědek říká,“ oponoval však v rozhovoru Dědek. „Signál ‚miliardář se dere po moci‘ na preferencích STANu tak asi moc nepřidal,“ dodal. Názorové rozpory se STANem však odmítá. 

Vysvětlení Dalibora Dědka najdete ZDE.

Dědek přitom v minulých dnech hovořil o tom, jak sám hledá slušné lidi na kandidátky partaje, která měla původně do voleb vstoupit jako koalice s KDU-ČSL. „Uvědomil jsem si, že jestliže jsem tam přivedl asi 15 lidí, tak mají obdobnou volbu, zda zůstanou součástí kandidátek, nebo jestli přejdou do podobné pozice, do které přecházím já. To znamená do pozice aktivních příznivců hnutí STAN, kteří budou bojovat vší silou, aby STAN získal co nejvíce hlasů,“ zmínil Dědek.

Stále je pak podle svých slov přesvědčen o tom, že STAN cílí v parlamentních volbách na zisk 20 procent. Třímilionový dar straně určitě ponechá, naopak, jak říká, chce přivést do strany více financí. 

Na první místo kandidátky v Ústeckém kraji se tak vrací bývalý starosta Litvínova Milan Šťovíček, oznámil dnes celostátní lídr kampaně STAN Jan Farský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…