„Dobrá zpráva.“ Čestné občanství pryč! Lidovec slaví nad Těreškovovou

09.05.2022 17:35

Poslanec za KDU-ČSL Šimon Heller se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz rozepsal o odebrání čestného občanství první ženě ve vesmíru Valentině Těreškovové v Českých Budějovicích. Jak Heller uvádí, Těreškovová je dlouhodobá podporovatelka ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho invaze na Ukrajinu.

„Dobrá zpráva.“ Čestné občanství pryč! Lidovec slaví nad Těreškovovou
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

„Dobrá zpráva. V Českých Budějovicích jsme odebrali čestné občanství Valentině Těreškovové,“ uvedl Heller a o Těreškovové se více rozepsal.

„Valentina Těreškovová se proslavila jako první žena ve vesmíru. V roce 1963 strávila ve vesmíru téměř tři dny. Následně ji sovětský režim aktivně využíval ve své propagandě. Stala se propagandistickou loutkou a také poslankyní Nejvyššího sovětu SSSR,“ uvedl Heller.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí
„Během panování současného diktátora Vladimira Putina se stala členkou jeho strany Jednotné Rusko a byla zvolena poslankyní ruské státní dumy. Politické kroky, jež za svůj dosavadní život podnikla, zcela zastiňují její historické kosmické úspěchy. Nyní je asi nejznámější především pro svůj návrh na prodloužení mandátu současného prezidenta Vladimira Putina, který mu umožňuje zůstat u moci po dobu dalších čtrnácti let, tedy až do neuvěřitelného roku 2036,“ dodal Heller. 

Podle něj nedává jakýkoliv smysl, aby člověk, který aktivně udržuje u moci Vladimira Putina a jeho totalitní režim, byl čestným občanem města, kde vyrůstal – to znamená Českých Budějovic. „Návrh na zrušení čestného občanství Valentině Těreškovové, který jsem přednesl již v minulém roce, se ve světle barbarské války na Ukrajině opět dostal zpět k jednání. Těší mě, že je tomuto případu konečně přikládána patřičná pozornost a že byl schválen,“ dodal Heller, jenž je městským zastupitelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…