„Extra zmetek.“ Fico ze Slovenska nakrknul Danu Drábovou. A další fandy Ukrajiny

11.02.2023 9:30 | Ze sítí

Mediální rozruch vzbuzuje páteční vystoupení slovenského expremiéra Roberta Fica, jenž prohlásil, že strůjci války na Ukrajině, která započala v roce 2014, jsou ukrajinští fašisté, a video, v němž říká Slovákům, že je NATO pošle na frontu. Rozrušení z jeho slov jímá šéfku SÚJB Danu Drábovou, jež Fica označila za „extra zmetka“. Některé názory označují Fica za „rakovinu“ Slovenska, kterou pro Česko dle nich představuje Andrej Babiš.

„Extra zmetek.“ Fico ze Slovenska nakrknul Danu Drábovou. A další fandy Ukrajiny
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý premiér Slovenska Robert Fico

SMER-SD podle Fica v tuto chvíli bojuje nejen za politické cíle, ale v současné situaci i za svobodu, právní stát, demokracii a dodržování lidských práv na Slovensku. „My nebudeme američtí poskokové, nebudeme šířit západní propagandu,“ řekl na páteční tiskové konferenci strany SMER-SD s tím, že má dostatek sebevědomí na to, aby šířil svoje vlastní názory.

Hovořil o příčině válečného konfliktu na Ukrajině: „Válka na Ukrajině nezačala před rokem, ta začala roku 2014, když ukrajinští fašisti zabíjeli lidi na Donbasu, začala, když byly porušeny Minské dohody,“ připomněl Robert Fico a dodal, že když si někdo myslí, že vytlačí Rusy z Krymu, tak je idiot.

Na sociálních sítích také zveřejnil video, kde upozornil Slováky, že NATO chce na Ukrajinu poslat vojáky. „Začíná se potichu říkat, že další etapou by mělo být i posílání vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu, což bych považoval za největší hloupost, jakou někdo může udělat,“ varoval Fico před zatažením mladých Slováků do války.

Po pronesení těchto silných slov, přišlo odsouzení někdejšího slovenského předsedy vlády z mnoha stran.

Komentátor Týdeníku Euro Petr Fischer neváhal Fica přirovnat k Andreji Babišovi, který byl během prezidentské kampaně rovněž kritizován, že straší Čechy před eskalací konfliktu. „My máme Babiše, Slováci Fica, vyjde to na stejno. A tolik lidí vážně opakuje, že už brzy půjdeme na frontu,“ napsal novinář ve svém tweetu. Babiš tehdy odkazoval mimo jiné na vyjádření náčelníka generálního štábu AČR Karla Řehky, jenž připustil „výběrovou mobilizaci“ v případě války mezi NATO a Ruskem.

„Tohle v ČR známe taky, někdo nedávno strašil obyvatele Chánova, že jejich děti budou muset umírat za gadže na frontě. To si budou muset vyřešit v podzimních volbách Slováci sami,“ upozornil na  podobnou rétoriku Roberta Fica a Andreje Babiše také komunista Jiří Dolejš.

Šéfku Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danu Drábovou rozrušila především Ficova slova o ukrajinských fašistech, kteří stojí za válkou na Ukrajině. „No tvl. To je extra zmetek. Svět se v prdel obrací,“ vyjevila Drábová na svém twitteru.

Neméně ostrý byl vůči Ficovi i hlas části české veřejnosti. „Fico je největší rakovina Slovenska. A vrací se…“ zmínil ve svém tweetu diskutér.

„Co s takovým hajzlem? Sláva Ukrajině,“ zvolal další na twitteru.

„Jestli si tohle Slováci vyberou, tak tu druhou část příčetné populace lituji,“ lamentuje Kabelka.

O složení nového parlamentu Slováci rozhodnou v předčasných volbách 30. září. Podle průzkumů je Směr-SD druhou nejpopulárnější stranou v zemi. Tou první je strana Hlas-SD, kterou založil expremiér Peter Pellegrini, bývalá Ficova pravá ruka.

Zazněla i úleva, že Československo je už minulostí: „Každý den děkuju bohu za to, že jsme se rozdělili. Nedivím se, že z toho státu utíkají lidi ve velkým. Ani Slovák nezvládně žít celej život se Slováky. Mám pro to pochopení i hromadu zkušeností. Kamarádi, utečte, tady vás budoucnost nečeká,“ vzkázal Vláďa.

A znechucení k Ficovu pohledu na válku na Ukrajině vyjádřil nedezolát: „Tvl tohle u nás vypustí z pusy nahlas jen opravdu ti nejhorší dezoláti, ne kandidát na premiéra/prezidenta, i když ten jeden se hodně snažil. Tak tohle je hodně. Ježiši. Slováci, prosím, neházejte to těmhle maniakům.“

Opoziční slovenská strana SMER-SD také v pátek kritizovala případné předání slovenských stíhaček MiG-29 Ukrajině. Premiéra Eduarda Hegera o ně požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Další vyzbrojování Ukrajiny nepřinese nic jiného než statisíce mrtvých. Navrhujeme, aby Národní rada SR vyslovila nesouhlas s jakoukoliv formou odevzdání bojových letadel MiG-29 Ukrajině,“ vyzývá Fico.

„Tahle vláda může vraždit, zabíjet, porušovat lidská práva. Může dělat, cokoli se jí zachce. A má k tomu požehnání Západu,“ hořce podotkl bývalý slovenský premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Drábová , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseWella , 11.02.2023 11:00:30
Nezdá se Vám že paní Drábová poslední dobou klesá svými výroky na úroveň Dzamily Stehlíkové?

|  14 |  0

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…