„Fakt tragédi!“ Havlíček prohlédl obrysy úsporného energetického tarifu vlády. Je v šoku

16.06.2022 22:45 | Ze sítí

„Tragédi,“ bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) sepsul svého nástupce Jozefa Síkelu (za STAN) pro úsporný energetický tarif, jehož podrobnosti dnes představil a který nyní míří na vládu. Až tak úsporný podle Havlíčkova výpočtu prý však není, nemyslí na firmy a značnou část domácností.

„Fakt tragédi!“ Havlíček prohlédl obrysy úsporného energetického tarifu vlády. Je v šoku
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Karel Havlíček a Josef Síkela u Jakuba Železného

Úsporný energetický tarif pro domácnosti vláda podle Síkely projedná 22. června. Stát by měl lidem na část spotřeby zajistit slevu 15 až 20 procent. Tarif by měl platit celou nadcházející topnou sezónu, případně déle. Síkela to dnes napsal na Twitteru.

Ministr už dříve uvedl, že sleva se bude vztahovat na elektřinu i plyn. Náklady státního rozpočtu na tuto pomoc odhadl mezi 16 až 24 miliardami korun.

 

 

 

Poslanec Havlíček úsporný tarif záhy sepsul s tím, že pro firmy a mnohé rodiny nebude vůbec efektivní.

„To jsou fakt tragédi. Ministr průmyslu zveřejnil první obrysy slavného úsporného tarifu. Tak jen v rychlosti: není za 50 mld., jak slibovali, ale sotva polovina. Firmy nedostanou ani korunu. Vykašlali se úplně na domácnosti připojené na teplárny, např. rodiny z paneláků,“ uvedl hlavní nedostatky Síkelova tarifu.

 

 

 

Krotit se Havlíčka pokusili lidé, kteří mu vzkázali, že sám „má máslo na hlavě“.

„Všichni v hnutí ANO Andreje Babiše vědí, že mají máslo na hlavách. Celý Babišův marketingový tým určitě ví, že má Babiš na nohách dost kamení, který ho postupně zpomaluje. Takový divadlo pro duchem prosté,“ uvedl přispěvatel do diskuse.

 

 

 

„Vy jste taky pomáhal budovat ekonomiku 100% závislou na ruských energiích, teď se to musí napravit, vy komiku,“ napsal Ondřej Škoda.

 

 

 

Pomoc s cenami energií Síkela na sociální síti označil za prioritu současné vlády. „S premiérem Petrem Fialou (ODS) jsme se dohodli, že ve středu 22. června vláda projedná úsporný tarif, jehož přípravu dokončujeme. Tarif pomůže s cenami energií a bude také motivovat k úsporám, které jsou základem snižování závislosti na Rusku,“ napsal.

Úsporný tarif by podle něj měl pokrýt inflaci. V dubnu podle dat Českého statistického úřadu zrychlila na 14,2 procenta z březnových 12,7 procenta. Elektřina meziročně zdražila o 30,1 procenta, cena plynu stoupla proti čtvrtému měsíci loňského roku o 44,2 procenta.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…