„H*bu drž.“ Dezinformace o Babišovi vyvrácena

16.01.2023 12:22 | Ze sítí

Před prvním kolem voleb se šéf hnutí ANO tvářil jako muž, který drží emoce na uzdě. Na tiskové konferenci konané po prvním kole volby předvedl svou druhou tvář. Ostře se vymezil jak proti svému soupeří z prezidentské volby Petru Pavlovi, tak proti vládě Petra Fialy (ODS) a také proti médiím. Na sociální síti Twitter dokonce začala kolovat informace, že během této tiskové konference se měl obořit na svou ženu Moniku, „ať drží hu**“. A jak to bylo doopravdy? Mediální analytik kauzu rozřešil.

„H*bu drž.“ Dezinformace o Babišovi vyvrácena
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš mezi novináři

Na tiskové konferenci po prvním kole prezidentské volby Babiš zdůrazňoval, že je nadmíru spokojen se ziskem 35 procent hlasů voličů. A hned zaútočil na Pavla. Prohlásil mimo jiné, že Pavel byl komunistický rozvědčík a Babiš prý nechápe, jak Pražané mohli volit takového člověka. Pavel získal v prvním kole v hlavním městě 51 procent hlasů voličů.

Barbora Mercury na sociální síti Twitter napsala, že Babiš na též tiskové konferenci na půl úst své ženě Monice doporučil ať „drží hu**“.

„Všimli jste si toho na tiskovce, co procedil Babiš přes zuby na adresu Moniky, když dokončila tu svoji jednu větu a myslel si, ze to v tom potlesku nebude slyšet?“ zeptala se.

Kauza s Monikou Babišovou.

Kauza s Monikou Babišovou.

Novinářka a komentátorka serveru Seznam Zprávy Lucie Stuchlíková však zapochybovala, že Babiš skutečně něco takového vyslovil.

„Myslet si můžete o Babišovi ledacos, ale že by byl tak hloupý, aby na tiskovce s milionem mikrofonů urážel manželku, to asi spíš ne, že,“ napsala Lucie Stuchlíková.

Kauza s Monikou Babišovou.

Novinář a mediální analytik Filip Rožánek posléze celou kauzu rozsekl.

„Vyčištěná zvuková stopa videa, které zveřejnila @MercuryBarbora. Poznámka Andreje Babiše po odfiltrování potlesku zní zřejmě „Tak, kdo je další?“. Použil jsem software @ai_lalal, který pomocí strojového učení filtruje ruchy a zvýrazňuje mluvené slovo,“ napsal na Twitteru.

Kauza s Monikou Babišovou

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale že Pavel kdysi fyzicky napadl, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZasypal 1 , 16.01.2023 13:07:24
svou první ženu, to vyvráceno určitě nebylo, však sám Pavel to sdělil!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…