„Hanba, hanba,“ vítalo pár odpůrců prezidenta Zemana v Českých Budějovicích

23.08.2018 12:43

Před dnešním zahájením Země živitelky v Českých Budějovicích pouštělo několik žen na českobudějovickém výstavišti z megafonu skladbu Modlitba pro Martu, po příchodu prezidenta Miloše Zemana na pódium skandovaly „Hanba“, hudbu však vypnuly, píše ČTK.

„Hanba, hanba,“ vítalo pár odpůrců prezidenta Zemana v Českých Budějovicích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

V rukou měla jedna z nich transparent s protibabišovským a protizemanovským nápisem. Prezident veřejně nevystoupil na akcích k 50. výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968.

„Plody naší země? Zeman zasel zášť a můj strach o děti. Bureš sklidil kolektivní ztrátu paměti,“ píše se na transparentu.

S transparenty v posledních dnech vystoupilo mnoho demonstrantů na pietních nebo vzpomínkových akcích, často šlo o kritiku Zemana, mimo jiné za rozhodnutí výročí nekomentovat.

V demonstraci proti premiéru Andreji Babišovi (ANO) a jeho vládnímu hnutí se v úterý proměnil pietní akt před budovou Českého rozhlasu v Praze k připomenutí obětí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, od které uplynulo 50 let. Babiš za hlasitého pískotu mluvil o tom, že svoboda v Česku není ohrožena. Srpnové události roku 1968 připomněla v celé republice řada pietních a vzpomínkových akcí, výstav či koncertů. Vyvrcholením vzpomínkových akcí byl večerní koncert na Václavském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…