„Hercům a zpěvákům jste dali miliony!“ Lidé píší Pekarové. Mají vztek. Jde o peníze

11.03.2022 11:36 | Ze sítí

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) s radostí oznámila, že vláda Petra Fialy (ODS) alespoň trochu upravila poslední nepovedený rozpočet Andreje Babiše (ANO) a v době ruské invaze na Ukrajinu pomůže jak válečným uprchlíkům, tak českým lidem a zároveň myslí na budoucnost této republiky. Ale na sociálních sítích si přečetla ledacos nepěkného. Podívejte se sami.

„Hercům a zpěvákům jste dali miliony!“ Lidé píší Pekarové. Mají vztek. Jde o peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně TOP 09 a momentálně také šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová s radostí oznámila, že vláda Petra Fialy (ODS) schválila upravený rozpočet a ukončila tak rozpočtové provizorium.

„Sněmovna schválila státní rozpočet pro tento rok: pomáháme Ukrajincům, snížíme dluh a myslíme na budoucnost! Vzhledem k bezprecedentnímu ohrožení bezpečnosti v Evropě ze strany Ruska a přílivu uprchlíků jsme museli adekvátně zareagovat: zvýšili jsme výdaje na obranu, humanitárně a vojensky podporujeme Ukrajinu a staráme se o desetitisíce uprchlíků v naší zemi,“ napsala Pekarová.

„Přesto se nám daří snižovat zadlužení státu: plánovaný dluh jsme srazili přibližně o 100 miliard korun. Státní rozpočet tak po dlouhé době zohledňuje realitu a adekvátně reaguje na vzniklou situaci. Na rozdíl od minulé vlády totiž chceme, aby se dobře žilo nejen nám, ale i všem ostatním, kteří tu budou po nás,“ pokračovala.

Pan Radim Holyst diplomaticky naznačil, že není nad čím jásat.

„Markéto, chápu a respektuju složitost situace, ale myslím, že není na místě prezentovat rozpočet jako úspěch... Jsou odvětví, které půjdou ve vlastním státě do kytek... a obnova nebude možná. Všechno nezachráníte jen tím, že přerušíte peňezovody a pak ‚až bude dobře‘ je obnovíte. Vláda musí myslet především na své občany a vaše voliče, pak je na řadě ostatní!!! No nic, kostky jsou vrženy...,“ konstatoval.

Vláda Petra Fialy schválila rozpočet

A to byl teprve začátek.

V diskusi také zaznělo, že kabinet nejprve pomohl umělcům, za což se prý Fialova vláda také dočkala přátelského mávání na Václavském náměstí, tak teď nastal čas pomoct ještě většině Čechů. „No hercům a zpěvákům jste rozdali po milionech. Za to vám na Václavaku zamávali ukrajinskýma vlajkama, podnikatele jste zničili a na řadě je zbytek národa,“ poznamenala paní Irena.

Vláda Petra Fialy schválila rozpočet

Paní Petra Nová Pekarovou Adamovou vyzvala, aby si na čas přišla vyzkoušet život maminky samoživitelky, aby viděla, jak se žije lidem, kteří se nepohybují v nejvyšších patrech politiky.

„Žijeme v oddělených světech. Vy nedohlédnete do ,podzámčí' k obyčejným lidem a jejich všedním starostem a obavám. Vy na ,zámku' máte jiné vnímání reality. Paní Pekarová, přijďte a vyzkoušejte si na pár týdnů život maminky samoživitelky. Nebo seniora, kterému důchod nestačí ani na pokrytí energií. Nebo si říkáte, že na ulicích je místa dost? Protože tam všichni skončíme, nebo aspoň velká část z nás. Predikce mrazáků s mrtvolami na ulicích se p. Flegrovi nevyplnily, ale díky Vám a zbytku vlády to nereálné nebude. Budete spoluzodpovědná za spoustu zničených lidských životů. ‚Gratuluji!‘ Můžete na sebe být hrdá,“ uhodila na Pekarovou Adamovou.

Vlada Petra Foaly schválila rozpočet

Jan Vrožina prohlásil, že vláda Petra Fialy je nejhorší v historii země.

„Nejhorší vláda v historii země. Ignorujete palivovou i energetickou krizi a vysmíváte se občanům. U voleb jsme se šeredně mýlili,“ poznamenal Vrožina.

Vláda Petra Fialy schválila rozpočet

František Ternavčuk také volal po tom, aby se vláda postarala především o přijatelnější situaci na čerpacích stanicích. „Udělejte něco s cenou nafty a benzínu jako okolní státy!!! Ty Vaše vládní opatření jsou k smíchu, spíše k pláči ...,“ napsal.

Vláda Petra Fialy schválila rozpočet

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …