„Hnůj,“ soptí dvojka SPD v Praze. Čížek našel něco na Piráty

13.08.2021 18:15 | Ze sítí

Vydavatel a člen SPD Tomia Okamury Jan Čížek přišel se zajímavou informací. Pirátské straně podle výpisů z transparentního účtu pomáhá s mediální komunikací žena napojená na PPF. Připomenuty byly také miliardy, které šly z pirátské Prahy do společnosti Škoda Transportation, kterou PPF vlastní. A Bém s Janouškem.

„Hnůj,“ soptí dvojka SPD v Praze. Čížek našel něco na Piráty
Foto: Archiv JČ
Popisek: Jan Čížek

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
„Piráti mají skandál jako hrom!? Mediální poradenství jim zajišťuje Lubomíra Černá, tisková mluvčí Škoda Transportation. Stejná Škoda Transportation (vlastněná PPF) ale získala od Prahy pod vedením piráta Zdeňka Hřiba v roce 2020 obří kontrakt za 14,6 miliardy korun bez výběrového řízení,“ informoval znechuceně Čížek na svém Facebooku.

„Evidentně jsou vztahy mezi Piráty a jejich dodavatelem PPF (který dostává od Prahy pod vedením Pirátů desítky miliard netransparentně) nadstandardní. Říká se tomu ‚vratka‘. Je to hnůj. Tohle si nedovolili ani šíbři Kolibřík a Mazánek…“ soptil dál podnikatel nad pirátskou nekalostí, narážeje na bývalého primátora Prahy Pavla Béma a jeho známého, podnikatele Romana Janouška, kteří se těmito přezdívkami, dle odposlechů, oslovovali.

Podle dostupných informací v roce 2020 zadal pražský dopravní podnik zakázku na servis souprav metra za 14,6 miliardy korun skutečně prostřednictvím jednacího řízení bez uveřejnění, tedy bez veřejné soutěže, firmě Škoda Transportation. Tendr tehdy kritizovala jak pražská opozice v čele s hnutím ANO, tak ale i Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN), které vládnou spolu s Piráty a Prahou sobě. Požadovaly dokonce tehdejšího generálního ředitele Petra Witowského i náměstka pro dopravu Scheinherra. Oba pochybení odmítli.

Dozorčí rada společnosti se nicméně následně usnesla, že představenstvo v čele s Witowským jednalo zcela v souladu se zákonem i stanovami podniku. Na jednání rady byli dle Witowského přítomni zástupci právních kanceláří, kteří odmítli možnost otevřeného výběrového řízení. Podnik by v něm údajně musel zveřejnit kompletní dokumentaci, kterou ale nevlastní, a hrozila by mu tak žaloba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…