„Hřbitov.“ Bohdalové silvestr na ČT, Havlová a Svěrák. Staly se zlé věci

03.01.2022 11:16 | Ze sítí

Silvestr na ČT se nesl ve znamení oslav devadesátin Jiřiny Bohdalové, myslí si nejeden kritik. A některým z nich to vadí, například bývalému radnímu ČT Zdeňku Šarapatkovi. Ten říká, že tato servilní oslava s „uměleckými mrtvolami ze socíku“ na obrazovky ČT nepatřila a Bohdalová už stejně byla oceněna metálem od Miloše Zemana. O „normalizačních zombie“ mluví také kritik Jan Rejžek, který si myslí, že takovýto pořad by patřil na obrazovku v roce 1981. Oba dva si všímali, že v publiku seděli Zdeněk Svěrák a Dagmar Havlová a spekulovali proč.

„Hřbitov.“ Bohdalové silvestr na ČT, Havlová a Svěrák. Staly se zlé věci
Foto: Repro ČT
Popisek: Herci Zdeněk Svěrák a Dagmar Havlová na Největším flámu s Jiřinou Bohdalovou

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí
Konec roku na ČT probíhal v rámci pořadu Největší flám s Jiřinou Bohdalovou. Podle iDnesu měl tento pořad stejně jako silvestrovské Televizní noviny sledovanost přes 1,6 milionu diváků. Mirka Spáčilová soudí, že se jedná o opožděnou oslavu hereččiných narozenin, kam jí přišly gratulovat různé osobnosti včetně Marka Ebena, Lucie Bílé nebo Bolka Polívky.

„Vznikla tak přehlídka spřátelených celebrit typu každý pes jiná ves, bez originálního jednotícího nápadu – a ne všichni si dovedli ten svůj osobitě vymyslet,“ míní Spáčilová. „Že se budou zpívat hity Karla Gotta, probírat jeho přátelství s Bohdalovou a na pozadí promítat úryvky z hereččiných filmů, bylo líné dramaturgické klišé,“ hodnotí kritička. Na začátku pořadu skutečně patřilo sedm minut hudebnímu vystoupení hvězd českého popu.

Mnohem tvrdší vůči pořadu je však bývalý radní ČT, Zdeněk Šarapatka, který tvrdí, že úderem desáté se divák octl „na hřbitově televizní zábavy a až na výjimky ve společnosti uměleckých mrtvol z éry socíku“. I podle bývalého radního šlo o oslavu narozenin.

Celý pořad ČT ZDE:

„Dramaturgický výmyk ČT posadil Bohdalovou do fotelu, odkud přijímala a komentovala hold kolegů a fosilií socialistické zábavy. Zápotockého, Novotného, Svobodově, Husákově, Havlově, Klausově, Zemanově a Babišově ‚Jiřince‘  z playbacku ‚zazpívali‘  Štrougalova pěnice Helena Žalobová, Michal David Kočka nebo Gottova komparsistka Zelenková. A za Alexandrovce Lucka Srdíčková-Lidičková. Legraci pro ‚Jiřinku‘ obstaral Zemanův kámoš, obskurní František R. Čech, shodou okolností taťka režiséra pořadu. A taky jindy skvělí Lábus s Kaiserem, leč s předlouhou scénkou, jejíž pointu zabil čas,“ hodnotil jednotlivé aktéry v pořadu.

„V hledišti si pak  kamera obzvlášť oblíbila slovenského miliardáře a  partnera Bohdalové Lubomíra Focko.  Pro fajnšmekry archívů StB: s krycím jménem Hráč. Za třetihory pak nechyběla  normalizační esa František Janeček a známý trapák, bulvární skandalista, důchodce Felix S.,“ pokračoval Šarapatka v kritice posledního pořadu ČT v roce 2021 a ani se nedivil, že k tomu, aby si něco řekli o Jiřině Bohdalové, nebyli vyzváni např. Zdeněk Svěrák, Eva Holubová nebo Dagmar Havlová.

Je prý škoda, že ČT nechce dát prostor mladším tvůrcům. „Jakkoliv je Bohdalová populární herečka v obdivuhodné kondici, je jí moc. Že si zaslouží pocty? Jasně, tu ‚nejvyšší‘ s kámoši ze socíku ale dostala: státní metál od Zemana. Servilní oslava jejích narozenin plus křepčení normalizačních ‚hvězd‘, vydávané za silvestrovskou zábavu v roce 2021/22, je prostě chucpe. A ČT není Barrandov,“ prohlašuje kategoricky bývalý radní, který si na Nový rok spravil chuť poslechem projevu Petra Fialy.

A kromě něho se do silvestrovské zábavy na ČT opřel i kritik Jan Rejžek. „Jsem zas jediný, kdo ví pravdu o televizním silvestru s Jiřinou Bohdalovou! Krátce po devadesátinách totiž upadla do kómatu, když zjistila, že premiérem už nebude Andrej Babiš, s nímž se zatím nestihla vyfotit.

Když se probrala, skvělého scenáristu Libora Boučka napadlo s nadšeným souhlasem generálního ředitele ČT Petra Dvořáka vyrobit Goodbye, Lenin č. 2, čili imitovat, že se nepíše rok 2021, ale 1981, a proto jí sezvat blahopřát všechny ty normalizační zombie. A aby byl divák zmaten, do publika nasadili i Svěráka, Holubovou a Kocába, kterému nakonec vystřihli z gratulace větu: ‚Každý národ má takovou Bohdalku, jakou si zaslouží!‘,“ parodoval rozhodovací proces, který vedl k vytvoření Největšího flámu s Jiřinou Bodalovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…