„Hudáček, Netrebko a další. Nepolitizovat!“ Právník se obává o svobodu státu

13.01.2024 17:52 | Monitoring

Takhle to dělávali komunisté. Právník Zdeněk Koudelka (Trikolora) se zamyslel nad poměry, které panují v Česku za časů vlády premiéra Petra Fialy (ODS).

„Hudáček, Netrebko a další. Nepolitizovat!“ Právník se obává o svobodu státu
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Někdejší sociální demokrat, dnes člen Trikolory Zdeněk Koudelka, se na blogu Blogosvět.cz zamyslel nad stavem české společnosti. Zaujalo ho, jak před časem nemohla v Česku vystoupit slavná ruská pěvkyně Anna Netrebko. Protože v minulosti opakovaně vyjádřila podporu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Muži, který nařídil zaútočit na Ukrajinu.

Vedle toho Koudelka postavil kauzu Julia Hudáčka, gólmana, který působil v ruské KHL i v době války na Ukrajině a když poté chtěl přejít ke kladenským Rytířům Jaromíra Jágra, odpor, který to vyvolalo, byl tak silný, že s ním raději klub rozvázal spolupráci. A Hudáček dostal angažmá v Německu.

Koudelku prý tyto dvě kauzy vrátily do časů, ve kterých komunisté dělali politiku úplně ze všeho. I v oblasti sportu a umění.

„Také za dob komunistické totality byly politické agitky na nástěnkách zahrádkářů, všude byla prorežimní hesla a vyvěšovaly se vedle státních i rudé či sovětské vlajky,“ napsal Koudelka.

Dnes bychom podle právníkova názoru něco takového dělat neměli.

„Ať si sportovci sportují a umělci zpívají a hrají a nejsou nuceni politizovat. Značná část lidí si chce žít své soukromé životy a nechce být obtěžována politikou. To neznamená, že by byli protivládní, ale nejsou ani provládní. Nepotřebují mít názor na válku na Ukrajině. Kdo se zajímá o politiku, ať je politicky aktivní a vyjadřuje se, je však hloupost vnucovat nějaké jednostranné názory držitele moci na to či ono, co se ve světě stane. Stát, kde se tak děje, není stát svobodný. Protože svoboda je i ve svobodě nepolitizovat ve sportu, umění, včelařství i jinde.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…