„Já nic! To řidič! A já ho neznám!“ Pražský politik, nepřítel aut, nachytán. Je zle

13.09.2022 11:47 | Ze sítí

Náměstek pražského primátora Adam Scheinherr propaguje cyklistiku a brojí proti automobilové dopravě. Sám však po Praze jezdí motorovým vozidlem. Blogger Michal Altair Valášek objevil vůz komunálního politika z hnutí Praha sobě a spojence starosty městské části Praha 7 Jana Čižinského zaparkovaný protiprávně na chodníku s otevřenými okny. Scheinherr se brání, že za to může jeho řidič, kterého prý nezná a že autem jezdí, aby ušetřil čas a že on sám přijel tramvají.

„Já nic! To řidič! A já ho neznám!“ Pražský politik, nepřítel aut, nachytán. Je zle
Foto: z internetu
Popisek: automobil magistrátu

Doprava je jedním ze zásadních, kontroverzních témat pražské komunální politiky, které rozděluje zdejší politické spektrum i veřejné mínění. Jak už to holt někdy bývá, ukazuje se, že chování některých politiků v jejich osobním životě může být v příkrém kontrastu s jejich deklarovaným ideovým přesvědčením. Konzultant a developer Michal Altair Valášek se na svém blogu rozepsal o tom, jak na Veletržní narazil na zaparkované auto, které zdobilo logo Prahy a kartička s nápisem uvádějícím, že dané vozidlo je služebním vozidlem magistrátu. To by samo o sobě prý nebylo pozoruhodné. Zaujalo ho však, že dané motorové vozidlo stálo na chodníku několik desítek minut, aniž by bylo podrobeno kontrole městské policie, což se prý běžně stává, pokud je nějaký vůz zaparkovaný a nosí se z něj věci. Valášek to přisuzuje tomu, že v nedalekém domě bydlí starosta městské části Prahy 7 Jan Čižinský z hnutí Praha sobě, kterého označuje za „velekněze sekty potíračů individuální automobilové dopravy“. Čižinský kandiduje za svůj politický subjekt na post primátora v nadcházejících komunálních volbách a je známý svým záporným vztahem k motoristům, kteří jsou prý současnými vládci Prahy denně démonizováni na sociálních sítích jako třídní nepřátelé hyzdící krásu města.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

Valášek si také všiml, že vůz, na který narazil, měl otevřená okna, což nasvědčovalo tomu, že se majitel dopouštěl přestupku. Je možné, že by úředník z magistrátu porušoval zákon? Anebo se jednalo o řidiče účelově předstírajícího příslušnost v orgánu veřejné moci? Michal Valášek se ve své kuriozitě rozhodl pátrat dál a zaslal magistrátu dotaz tázající se na původ záhadného vozidla.

V odpovědi, kterou blogger od magistrátu obdržel a jejíž plné znění zveřejnil na svém blogu, se píše, že vůz byl v klíčový den využíván jako služební automobil jistého Ing. Adama Scheinherra. Ten v současnosti působí jako náměstek primátora pro oblast dopravy, nominovaný právě Čižinského hnutím Praha sobě. Ve své funkci se proslavil zejména propagací cyklistiky a cyklopruhů a bojem proti automobilové dopravě. Jízdou motorovým vozem však sám evidentně nepohrdne.

Scheinherr se k celé záležitosti vyjádřil na svém facebookovém profilu: „V příslušný den magistrátní auto řídil řidič, kterého neznám, a vůbec jsem netušil, že někde zaparkoval takto na prasáka. Já jsem v tomto místě, ve Veletržní ulici, z auta nevystupoval ani do něj nenastupoval. Měl jsem jednání na TSK, kam jsem přijel tramvají.“ Automobilem prý jezdí kvůli úspoře času.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AKS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…