„Je to tak zásadní, že by to lidé v ČR měli vědět!“ Youtuber ukazuje na dění v USA

29.01.2021 19:49

Český youtuber Bratříček se nestačí divit, co se děje v USA. Je tím natolik zaskočen, že se rozhodl podělit se svými českými diváky. „Protože si myslím, že je to něco, co by lidi měli vědět,“ zdůraznil.

„Je to tak zásadní, že by to lidé v ČR měli vědět!“ Youtuber ukazuje na dění v USA
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Český youtuber Bratříček

„Ahoj lidi,“ ohlásil se Bratříček s malou krátkou zprávou, co se teď děje v USA. „Protože si myslím, že je to zásadní a že je to jedna z věcí, o které by i lidé v České republice měli vědět. Je to totiž o samotných základech kapitalismu,“ spustil.

V tu chvíli se najednou odmlčel. „To jsem začal dost zostra,“ uznal.

A hned svou myšlenku rozvedl. V kapitalistické společnosti by měl fungovat volný trh, který i malým podnikatelům nabízí prostor k tomu, aby nakoupili akcie, prodali akcie, zakládali firmy a vydělávali. Podle Bratříčka se to však neděje. Podle něho vládnou miliardáři a vlády, které občas někoho nechají zbohatnout, ale jen když jim nekazí hru. „Bohužel, korporátní socialismus nedovoluje lidem vydělat,“ konstatoval Bratříček.  

Jak je to možné? Protože když už se ukáže, že by obyčejní lidé mohli na nějakých akciích vydělat, zakáže se jejich prodej. To podle Bratříčka zničilo trh. K blokaci došlo v aplikaci RobinHood, který umožňuje drobným investorům prodávat a nakupovat akcie. V tomto případě akcie společnosti GameStop.

Psali jsme:

Bratříček považuje za zajímavé, že se při své kritice tohoto rozhodnutí shoduje s demokratickou progresivně laděnou političkou Alexandrií Ocasio-Cortezovou a republikánským senátorem Tedem Cruzem.

„My fakt nežijeme v kapitalistické společnosti, ale v korporátním socialismu, kde se zisky privatizujou a ztráty kolektivizujou. Podle mě je to tak zásadní událost v oblasti kapitálových trhů, že se ukáže, jestli ti obyčejní lidé dokážou přetlačit tak obrovský miliardový fondy. A bohužel vím, že v našem světě vítězí korporátní socialismus, kde se mezi sebou nějak dohodnou a zajistí, aby obyčejný lidi nevydělali. Mně to připadá nechutný, ale vlastně očekávatelný,“ zlobil se Bratříček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…