„Jsem rád, že fotil jen stříhání vlasů.“ Hamáček se pochlubil fotkami z koupelny, lidé se baví

24.04.2020 21:41

„Tak jo, už došlo i na mě,“ zaznělo na Facebooku od předsedy ústředního krizového štábu, vicepremiéra a šéfa sociálních demokratů Jana Hamáčka k fotografiím, na nichž se pokouší zkrátit si svůj účes za pomoci strojku na vlasy. „Jsem rád, že přidal jen fotky stříhání vlasů,“ padlo v příspěvcích. A opět došlo i na účes ministryně financí Aleny Schillerové.

„Jsem rád, že fotil jen stříhání vlasů.“ Hamáček se pochlubil fotkami z koupelny, lidé se baví
Foto: Facebookový profil Jana Hamáčka
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

„Tak jo, už došlo i na mě. Nejsem sice z generace, která je zvyklá si poradit se vším, ale zkusil jsem to. Vložil jsem svou důvěru do strojku,“ napsal Hamáček a připojil tři fotografie pořízené během „operace“.


Za své snažení dostal od diskutující vesměs pochvaly. „Já Vám moc fandím... Dokážu si Vás představit jako premiéra, či hlavu státu!“ zaznělo od uživatelky Šárky Matulové.

Zazněl i zajímavý dotaz, proč je během stříhání v koupelně obutý. „Proč si chodíte v koupelně v botech?“ zeptal se vicepremiéra komentující Martin Buzma.

A jedna z diskutujících připomenula: „Však paní Schillerová svůj účes také zvládla.“

Anketa

Přispěla parlamentní opozice pozitivně k řešení koronavirové krize v ČR?

3%
97%
hlasovalo: 30621 lidí
Právě účes Schillerové byl jedním z největších témat počátku tohoto týdne. Řešil se hodně i ve Sněmovně. Ministryně financí na sebe upozornila již minulou neděli, když se nechala vyfotit s perfektně upraveným účesem.

Dotaz na to, jak je možné, že je Schillerová stále tak upravená, následně vznesli před jednáním Sněmovny i poslanci KDU-ČSL. „Chci poprosit, aby ministryně financí sdělila, jak to dělá. Pořád je upravená a střídá barvy. Věřím, že to dělá sama, celá řada žen to ale neumí. Chci poprosit paní ministryni, aby poradila všem ženám, aby se uměly upravit jako ona, tak krásně a bez kadeřníka. Pokud to řekne, tak ale asi přijdou všichni kadeřníci o práci,“ prohlásil v úterý poslanec Ondřej Benešík.

Ministryně následně napsala, že si svůj účes upravuje sama. „Patřím ke generaci, která je na svépomoc v osobní vizáži zvyklá,“ napsala.

O Hamáčkově snažení se dozvěděla i satirická stránka Český politický bizár a příspěvek ministra vnitra sdílela se slovy: „‚Vložil jsem svou důvěru do strojku.‘ Nebojte, už to pomalu končí...“


Zde však již Hamáčka uživatelé tolik nechválili. „Skromná sociálně demokratická koupelna,“ poznamenal Tomáš Řezníček.

„Ach jo... Aneb když chcete, aby to vypadalo jako od Máry, ale nemáte toho Máru...“ poznačil další diskutující v narážce na marketingového experta premiéra Andreje Babiše Marka Prchala.

Ale padla i slova úlevy. „Jsem rád, že přidal jen fotky holení vlasů,“ poznamenal Michal Veleba.

O tom, zda se lidé mohou beztrestně nechat ostříhat za pomoci kadeřnic, se vedly dlouhé polemiky. „Je zakázáno poskytovat kadeřnické služby. A to i v situaci, kdy kadeřnice zákazníka stříhá u něj doma,“ vypálil ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch na vládní tiskové konferenci v pondělí v podvečer. Podle Ministerstva průmyslu a obchodu však mělo platit, že vás doma kadeřnice ostříhat smí. Následně Vojtěch své výroky stáhl a návštěvy kadeřnic doma u svých klientů dovolil.

Aktualizovaný vládní plán s otevřením provozoven kadeřnictví počítá 11. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…