„Jsem smutný z toho, co jsem udělal. Prosím rodiče dívky o odpuštění.“ Co s afghánským imigrantem?

12.09.2017 9:48

Německá média i veřejnost žijí soudním procesem s afghánským migrantem Husajnem K., který loni na podzim brutálně znásilnil a zavraždil studentku medicíny. Informují o něm však i rakouská nebo britská média.

„Jsem smutný z toho, co jsem udělal. Prosím rodiče dívky o odpuštění.“ Co s afghánským imigrantem?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

Migranti mají od začátku migrační krize v Německu na svědomí stovky případů znásilnění, která často probíhala obzvlášť odsouzeníhodným způsobem. V drtivé většině těchto incidentů je však traumatizovaná oběť aspoň přežila. Devatenáctiletá studentka medicíny Maria L. bohužel takové štěstí neměla. Mladý Afghánec ji srazil z kola, znásilnil a poté hodil do řeky Dreisam, kde se dívka utopila. Kdyby dívku nechal na břehu, mohla dle lékařů přežít.

Obžalovaný ji podle svých slov škrtil šálou. Až poté ji sexuálně zneužil. „Myslel jsem si, že je mrtvá. Když jsem viděl všude krev, rozhodl jsem se ji hodit do řeky,“ přiznal afghánský migrant, který do Německa přišel na začátku uprchlické krize. V nové zemi se nicméně příliš nesnažil integrovat. Většinu času dle svých slov trávil popíjením alkoholu a kouřením hašiše. Opilý a zdrogovaný byl údajně i onu noc loňského října, kdy spáchal vraždu.

Včera se ve Freiburgu konalo další ze série soudních přelíčení, která by měla v prosinci vyústit ve vynesení konečného rozsudku. Pokud se prokáže, že bylo afghánskému pachateli v době spáchání trestného činu více než jednadvacet let, může dostat doživotí. V opačném případě mu hrozí nejvýš patnáct let. Ostatně v Řecku již byl za těžké ublížení na zdraví odsouzen k deseti letům vězení. Po dvou letech však byl propuštěn, a mohl proto zamířit do Německa.

Při včerejším soudním přelíčení mladý Afghánec snad poprvé za dobu strávenou ve vazbě projevil známky lítosti, byť není zřejmé, jestli byl jeho smutek skutečný, nebo chtěl pouze na radu svého advokáta zapůsobit na soud. „Jsem z celého srdce smutný z toho, co jsem udělal. Chtěl bych požádat rodiče dívky, aby mi odpustili,“ uvedl afghánský vrah ve svém prohlášení, které podle svého advokáta vlastnoručně napsal.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…