„Jste úplnej hlupák!“ Ševčík nevydržel řeči Wagenknechta o ruské hrozbě a začal školit: Němci si tam kupují všechno!

19.09.2021 13:50

Hosty druhé hodiny Partie na CNN Prima News byli komunistka Miloslava Vostrá, kandidát Trikolóry do Sněmovny, ekonom Miroslav Ševčík, poslanec ANO Jaroslav Bžoch a pirátský senátor Lukáš Wagenknecht. A ve studiu to vřelo podobně jako v první hodině debaty. Senátor Wagenknecht promluvil o odchodu z EU a o Rusku, a Ševčík se neudržel. „Ale prosím vás, vy jste úplnej hlupák. Vždyť Němci si tam kupují skoro všechno,“ zahřměl. Také Bžoch Wagenknechtovi sdělil, že říká „hovadiny“.

„Jste úplnej hlupák!“ Ševčík nevydržel řeči Wagenknechta o ruské hrozbě a začal školit: Němci si tam kupují všechno!
Foto: CNN Prima News
Popisek: Hosty druhé hodiny Partie na CNN Prima News byli komunistka Miloslava Vostrá, kandidát Trikolóry do Sněmovny, ekonom Miroslav Ševčík, poslanec ANO Jaroslav Bžoch a pirátský senátor Lukáš Wagenknecht

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72191 lidí
Vostrá si hned v úvodu pořadu posteskla, že poslanci nedokázali prosadit nějaký mechanismus, aby se minimální mzda zvyšovala automaticky a nebylo třeba, aby se tím rok co rok zabývali. Komunistka kvůli tomu vyčinila sociálním demokratům, kteří si prý na automatický mechanismus navyšování minimální mzdy vzpomněli těsně před volbami. Osobně by teď byla pro, navýšit platy státním zaměstnancům o inflaci.

Bžoch se shodl s Vostrou.

Ševčík si rýpl do ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, která prosazuje navýšení platů státních zaměstnanců o tři tisíce.

„To, co dělá paní Maláčová, to je vlastně klasika, protože z cizího krev neteče. Já bych upozornil na to, že od minimální mzdy se odvíjí tzv. zaručená mzda, a ta už se týká i vysokoškolských učitelů. Jenže na to už peníze v rozpočtu nejsou. Ale to paní Maláčová asi neví, protože neví nic o tom, jak se sestavuje vládní rozpočet,“ zlobil se Ševčík.  

Poté přidal ještě jednu ránu.

„To největší nebezpečí je, že budeme naplňovat nové ekonomické plány. Za Lenina to vedlo k hladomoru. Teď je tady plán EU, tzv. Green Deal, a je naší povinností proti němu vystupovat,“ volal ve studiu Ševčík s tím, že tento plán prakticky nahrává Číně. Ta ovládá naleziště drahých kovů v Africe, přičemž tyto drahé kovy jsou zásadní pro rozvoj elektromobility.

V tu chvíli se ozval Wagenknecht.

„Víte, kam by nás vedlo vystoupení z EU, které vy tak prosazujete? Vedlo by nás to pod vliv Ruska, a to já tady nechci. Vy nás táhnete do Ruska, stejně jako pan Babiš,“ řekl Wagenknecht. „EU nám tady pomohla, pomohla vytvořit stabilní prostředí!“ pokračoval.

„Ale to vůbec není pravda!“ zakřičel do kamer Ševčík.

Anketa

Jste pro zákaz prodeje aut se spalovacími motory v roce 2035, jak chce EU?

1%
hlasovalo: 22413 lidí

Wagenknecht se však nedal zastavit a zdůrazňoval, že Česko se zadlužuje obrovskou rychlostí, což je velký problém. Další problém bylo chování vlády během covidu, kvůli němuž zbankrotovalo na 150 tisíc lidí, a ti, kteří tuto dobu přežili, jsou nuceni zvyšovat ceny, aby vydrželi dál. Rostoucí inflaci podle senátora přivítal právě Andrej Babiš. A kdo si tím vlastně pomohl? No pan Babiš, ten si tím reálně snížil dluhy Agrofertu. „Jediní, komu jste pomohli, bylo květinářství pana Babiše, protože to je v holdingu, ale jinak jste nikomu nepomohli,“ nešetřil tvrdými slovy Wagenknecht.

Bžoch nad Wagenknechtem kroutil hlavou a zdůrazňoval, že Česko stále patří k nejméně zadluženým zemím EU, a konstatoval, že Wagenknecht umí točit stále dokola jen politiku „antiBabiš“.

Wagenknecht okamžitě kontroval, že to může být brzy jinak. A Bžoch už se neudržel.

„Já jsem vám taky neskákal do řeči, když jste říkal hovadiny,“ zahřměl Bžoch.

Trval na tom, že vláda v covidu dělala, co mohla. Zdůraznil, že je mu líto, že podnikatelé krachovali, ale vláda prý nemohla zachránit všechny podnikatele.

Když dostala znovu prostor Vostrá, konstatovala, že souhlasí s ekonomem Ševčíkem v tom, že ne všechny návrhy EU českému průmyslu prospějí.  

Ševčík ve studiu volal po propuštění asi tak dvaceti tisíc úředníků cestou sloučení několika ministerstev a s pomocí dalších nástrojů, jako je např. rozsáhlá digitalizace státní správy. „To říkají starší profesoři, než jsem já, že nemuseli řešit tolik papírování jako teď, ani za komunistů. Za komunistů byla jedna budova RVHP někde v Moskvě, ale teď v Bruselu chrlí nová a nová nařízení. To je katastrofa, co se z toho stalo,“ vypálil.

Wagenknecht znovu varoval, že odchod z EU nás přiblíží k Rusku, a Ševčík už zuřil.

„Ale prosím vás, vy jste úplnej hlupák. Vždyť Němci si tam kupují skoro všechno,“ zahřměl s tím, že vést debatu na této úrovni nemá sebemenší význam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…