Kalouskovi utíká poslanec k Babišovi. V TOP 09 se prý musí čím dál víc poslouchat, a on už nechce

10.03.2016 6:47

Převléknout kabát se podle serveru Novinky.cz rozhodl poslanec TOP 09 Karel Tureček. A jeho novým působištěm by mělo být samotné ANO Andreje Babiše.

 Kalouskovi utíká poslanec k Babišovi. V TOP 09 se prý musí čím dál víc poslouchat, a on už nechce
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

V případě, že se potvrdí informace Práva a místopředseda sněmovního zemědělského výboru skutečně odejde z topky do ANO, přepíše se poměr sil mezi koalicí a opozicí. I když bezvýznamně. 

Podle informací server by měl Tureček přestoupit k hnutí do konce března. Prozatím však jen jako člen klubu, nikoliv samého hnutí. 

Sám poslanec nechtěl být příliš konkrétnější. "Počkejte si, ono se to nějak rozuzlí," řekl Právu poslanec, který stranu opustil již loni v červenci. 

Podle jeho názoru se TOP 09 stává po zvolení nového vedení stále více klon ODS. "Středové názory v tomhle pojetí lítého opozičního boje nemám možnost uplatnit. Hlasuji podle svého svědomí, jak mi velí mandát, ale v klubu TOP 09 pro to shledávám stále méně pochopení, tam se stále více ctí disciplína,“ podotkl Tureček.

Původní text ZDE.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek s odchodem Turečka nemá velký problém. Spíše naopak. V případě, že poslanec skutečně klub opustí, Kalousek si oddychne. "Tím by se jen legalizoval dlouhodobý stav," řekl Kalousek k Turečkovu případnému odchodu. Tureček totiž v poslední době již svým hlasováním ukázal, že s topkou "nepeče".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…