Karel Schwarzenberg mimo jiné o obřízce a islámu

12.02.2015 19:39

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg odpovídal na dotaz čtenáře serveru ParlamentníListy.cz Antonína Neubauera, zda jako někdejší emigrant považuje za normální, když muslimští imigranti chtějí prosadit právo šaría v západních zemích. A exministr odpovídá - přání není zločin.

 Karel Schwarzenberg mimo jiné o obřízce a islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Pan Antonín Neubauer má za to, že čeští emigranti, kteří mezi lety 1948 - 1989 opouštěli socialistickou republiku, na Západě rozhodně neusilovali o prosazení vlastního pohledu na svět v zemi, která je přijala. Muslimští imigranti, kteří dnes přicházejí na Západ, ale usilují přesně o to, což není správné.

Schwarzenberg ale v odpovědi upozornil na jeden rozdíl. Českých imigrantů bylo velmi málo a na Západě byli vítáni jako schopná pracovní síla. Muslimských imigrantů je ale tolik, že už v Německu či Francii tvoří tak výrazné menšiny, že se dovolávají různých práv. "Přát si něco není trestný čin,“ podotýká Schwarzenberg.

Další odpovědi Karla Schwarzenberga naleznete ZDE.

Muslimské radikály by nesrovnával ani s nacisty, protože stát se nacistou bylo relativně snadné. Stát se muslimem je mnohem složitější, bývalý ministr zahraničí upozorňuje např. na doporučení až povinnost pro muže podstoupit obřízku.

"Chcete-li přijmout islám, je tu potíž obřízky, a málo mužů toto podstoupí. Neznám mnoho Evropanů, kteří by se přiklonili k Islámu, to je jiná situace,“ napsal Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…