Kateřina Jacques: Lenka Dusilová je hrdinka! Jsem dojata

12.04.2016 14:27

Kateřina Bursíková Jacques se na svém facebookovém profilu vrátila k tomu, jak jí bylo zakázáno jít v průběhu návštěvy čínského prezidenta v Praze demonstrovat na Hradčanské náměstí. Všimla si totiž, že na jediné fotce, kterou v průběhu akce pořídila, je bratr bývalého prezidenta Václava Havla. A také byla plná dojetí z vystoupení Lenky Dusilové.

Kateřina Jacques: Lenka Dusilová je hrdinka! Jsem dojata
Foto: Archiv KJ
Popisek: Kateřina Jacques s Martinem Bursíkem

„Manželé Havlovi čtvrt století po pádu totality hledí do tváří policistů, kteří jim brání vstoupit na Hradčanské náměstí,“ nazvala fotografii Bursíková a zmínila, že policisté si ani neuvědomili, komu to vlastně zahradili cestu, když na Hradčanské náměstí nepustili Ivana Havla s chotí Dášou.

„Asi ani nevěděli, že nám upírají ústavní právo na svobodu slova a shromáždění,“ poznamenala a dodala, že „Havlovi nebyli teatrální, stejné situace zažívali za bolševika mnohokrát. Žádný novinář si jich nevšímal, ale pro mě jsou hrdiny toho dne.“

„Tu fotku jsem našla až teď a je jediná, kterou jsem vyfotila. V pozadí je ještě báječný člověk a bojovník za svobodu, Mirek Štětina,“ upozornila na europoslance Jaromíra Štětinu, který se akce taktéž zúčastnil.

Zdroj: Facebook Kateřiny Bursíkové Jacques

Bursíková ještě zveřejnila příspěvek skupiny Podporujeme Tibet o vystoupení Lenky Dusilové na předávání Cen Anděl. „Víc než jen gesto. Hrdinka dnešních dnů. Jsem dojata,“ komentovala jej Bursíková.

Celé vyjádření zde:

Manželé Havlovi čtvrt století po pádu totality hledí do tváří policistů, kteří jim brání vstoupit na Hradčanské náměstí. Dáša a Ivan byli na místě jako jedni z prvních, policisté ani nevěděli, že zahradili cestu bratrovi a švagrové našeho porevolučního prezidenta. Asi ani nevěděli, že nám upírají ústavní právo na svobodu slova a shromáždění. Havlovi nebyli teatrální, stejné situace zažívali za bolševika mnohokrát. Žádný novinář si jich nevšímal, ale pro mě jsou hrdiny toho dne. Absurdní drama, které nenapsal, ale v němž si skvěle zahrál Havel. Tu fotku jsem našla až teď a je jediná, kterou jsem vyfotila. V pozadí je ještě báječný člověk a bojovník za svobodu Mirek Štětina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…