„Kdo vyhrál v Praze? ODS.“ Petr Fiala věří, že Babiše porazí i v některých krajích

28.01.2020 21:27

Hostem úterních Dvaceti minut Radiožurnálu byl staronový předseda ODS Petr Fiala. Prozradil, jak chce ve volbách porazit Babiše.

„Kdo vyhrál v Praze? ODS.“ Petr Fiala věří, že Babiše porazí i v některých krajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

V úvodu zdůraznil, že na předvolební průzkumy moc nedá. Zajímají ho jen reálné volební výsledky. „A reálné volební výsledky kupříkladu v senátních volbách ukazují, že ODS umí vítězit. Andrej Babiš vložil také obrovské finanční prostředky do předvolební kampaně v Praze. A kdo vyhrál volby v Praze? Byla to ODS,“ zdůraznil Fiala.

Anketa

Chcete, aby v Česku proběhlo referendum o vystoupení z Evropské unie?

96%
4%
hlasovalo: 27076 lidí

Hodlá zvítězit tím, že bude řešit problémy, které lidi opravdu trápí. Hodlá jim nabídnout plány na důstojné prožití podzimu života, hodlá předložit plány na zrychlení výstavby bytů, dálnic a tak podobně, protože potřebují bydlet a potřebují mít možnost cestovat po Česku.

Věří, že má k dispozici tým kvalitních lidí, kteří dokážou oslovit voliče. Právě úspěchy v senátních volbách ukazují, že ODS má dost osobností.  

„Mně se nestane jako Andreji Babišovi, že bych neměl koho vybrat na Ministerstvo dopravy a musel si vymýšlet nějaké pohádky o slučování ministerstev,“ vypálil Fiala. O zdravotnictví může mluvit např. někdejší pražský primátor a porodník Bohuslav Svoboda. Vedle Svobody stojí ekonomičtí experti jako Jan Skopeček nebo Zbyněk Stanjura. V oblasti bezpečnosti se ODS může opřít zase o Janu Černochovou.

Babišovi vyčetl, že nezvládá vybírat své ministry, což dokazuje i situace na Ministerstvu dopravy, kde jím vybraný exministr Vladimír Kremlík pokazil zakázku na e-shop na dálniční známky, až museli situaci zachraňovat čeští programátoři – dobrovolníci, a to za jediný víkend. Tento případ podle Fialy ukazuje, jak mizerný premiér je Andrej Babiš.

V krajských volbách chce Fiala získat alespoň nějaká hejtmanská křesla, která podle jeho názoru jen potvrdí, že je ODS jedinou reálnou politickou silou, která může začít vládnout místo Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…