„Kurva, oddělejme ho! Oddělejme všechny!“ Unikla slova Donalda J. Trumpa, nejen tato

05.09.2018 8:07

Bob Woodward je známý americký novinář, proslulý díky filmu Všichni prezidentovi muži, který byl věnován aféře Watergate. Nyní napsal novou knihu, kterou si prý čtenáři budou moci zakoupit 11 září. Kniha se jmenuje Fear: Trump in the White House neboli Strach: Donald Trump v Bílém domě. Trump v ní například velice šťavnatě vyzýval k zabití Bašára Assada. A Donald Trump z knihy rozhodně nadšený není. Zveřejněné úryvky z knihy označil za lživé nejen on, ale i členové jeho kabinetu. Úryvky zveřejnila BBC a další média.

„Kurva, oddělejme ho! Oddělejme všechny!“ Unikla slova Donalda J. Trumpa, nejen tato
Foto: koláž Daily Mirror
Popisek: ,,Z cesty!!!!" Donald J. Trump na summitu NATO

Jeden z nich se například týká způsobu, jak prý jeho poradci ovlivňovali, co Trump podepíše a co ne. Gary Cohn měl prý říct: „Můžu to zastavit. Prostě mu ten papír seberu ze stolu.“ Účel? Zabránit Trumpovi v některých krocích, které se jim zdály nepřiměřené, jako například vystoupení ze severoamerické celní unie.

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí

John Dowd, prezidentův osobní advokát, ho měl pro změnu varovat: „Nesvědčte. Je to buď tohle, nebo půjdete do tepláků.“ Varování se mělo týkat vyšetřování Roberta Muellera ohledně ovlivňování voleb v USA Ruskem. Když Donald Trump změnil názor, a rozhodl se svědčit, Dowd rezignoval.

Trump měl také na poradě vyslovit něco velice nepěkného o Jeffu Sessionsovi, vrchní státním zástupci. „Tenhle člověk je retardovaný. Je to hloupý Jižan. Nemohl by dělat ani právníka někde na venkově v Alabamě.“ Trumpovy výroky měl pak komentovat John Kelly, náčelník štábu, takto: „Tohle je Kocourkov. Nevím, co tu děláme. Tohle je nejhorší práce, jakou jsem kdy měl.“ A James Mattis, ministr obrany, se měl vyjádřit, že Trumpova úroveň chápání je na úrovni žáka základní školy.

Anketa

Měl by Donald J. Trump pokračovat ve funkci prezidenta USA i po roce 2020?

22%
hlasovalo: 5630 lidí

Důvodem, proč by Mattis tato slova říkal, mohlo být toto údajné Trumpovo vyjádření, které pronesl po chemickém útoku v Sýrii na adresu Bašára Assada. "Ku..a oddělejme ho. Pojďme do toho. Ku..a oddělejme je tam všechny." Mattis prý pak řekl, že se na úkol vrhne, ale následně měl svému poradci říci, že nic takového dělat nebudou. Tato slova zveřejnil New York Post.

Původní článek BBC ZDE:

Trumpova slova o Assadovi ZDE:

Vyjádření dotyčných a Trumpa na sebe nenechala dlouho čekat. Jako první dal Trump k dispozici vyjádření Jamese Mattise. Ten ve zkratce říká: „Pohrdavá slova o prezidentovi, které mi připisuje Woodwardova kniha, nebyla nikdy pronesena mnou nebo v mé přítomnosti. Fikci čtu rád, ale tohle je speciální druh literatury z Washingtonu a Woodwardovy zdroje mu důvěru nepřidávají.“ Náčelník štábu Kelly zase řekl, že není pravda, že nazval Trumpa idiotem, a je tomu přesně naopak. S prezidentem má údajně silné a upřímné vztahy. Jde podle něj o kampaň, která má pošpinit Trumpovo jméno.

Mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová pak vydala prohlášení: „Tato kniha není nic než vymyšlené historky, mnohé pocházející od propuštěných zaměstnanců.“ Sdělila také, že Donaldu Trumpovi se povedlo se probít byrokracií a demokraté prý vědí, že pokud bude pokračovat, nemají v roce 2020 šanci, takže se snaží ho očernit. Samotný Trump pak řekl, že citace v knize byly dementovány Mattisem a Kellym a ostatní jsou také podvrhy. Klade si otázku, zda je Bob Woodward „demokratický agent“ a upozorňuje na načasování knihy, neboť 6. listopadu se bude volit do Kongresu. Pak kategoricky odmítl, že by vrchního státního zástupce, Jeffa Sessionse kdy nazval retardovaným.

 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…