Laudát a Langšádlová nadávali poslankyni, že byla na akci Konvičky. Ta si je teď s radostí vychutnala

12.02.2015 10:51

Poslankyně za ODS a starostka Prahy 2 Jana Černochová na svém facebookovém profilu poukázala na názorový nesoulad, který prý stran islámu panuje uvnitř TOP 09. Někteří její členové jí totiž kritizovali za účast na protiislámské demonstraci, někteří by ale na demonstraci klidně šli. A Černochová už prý také přišla na to, proč jsou novináři tak příkří k její straně.

 Laudát a Langšádlová nadávali poslankyni, že byla na akci Konvičky. Ta si je teď s radostí vychutnala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„To jsou paradoxy, pane Vaněk.... Včera hází ve Sněmovně zlé bakteriální sekrety na ODS ohledně "islamismu" TOPák Laudát, před měsícem byla kolegyně z TOP 09 Langšádlová "šokována" mojí přítomností na demonstraci IVČRN....a včera jejich kolega z TOP 09 Vácha u pana Veselovského řekl, že by na demošku klidně šel a vyjádřil podporu Martinu Konvičkovi,“ shrnula Černochová na sociální síti s konstatováním, že „jenom ODS je partička extremistů a hnědne a hnědne“.

Poslankyně si prý také nastavila zrcadlo a už přišla na to, proč jsou k ODS novináři tak příkří. „Mea culpa: opustila jsem po letech blond a jsem měděná, omlouvám se všem kolegům z ODS, že barva mých vlasů zapříčinila v médiích odsudek celé partaje,“ napsala do příspěvku na Facebooku.

Co konkrétně řekli na adresu Jany Černochové zmiňovaní poslanci za TOP 09?

Citovaný výrok Heleny Langšádlové pochází z relace České televize Události, komentáře ze 17. 1. 2015. Poslankyně komentovala účast Jany Černochové na protiislámské demonstraci, kterou pořádala iniciativa Islám v ČR nechceme. Langšádlová tehdy uvedla: "Je to pro mě naprosto šokující zpráva."

Kdo prská bacily, ať zůstane doma

„Zlé bakteriální sekrety“ vzešly na světlo světa při rozpravě o migraci a pomoci uprchlíkům v Poslanecké sněmovně v úterý 10. 2. 2015. Černochová si vzala slovo a od řečnického pultíku, kde si nejprve přikryla mikrofon ubrouskem, vyjádřila obavu před šířením bacilů.

„Já bych chtěla poprosit pana Laudáta a všechny ty, kteří tady prskají bacily na nás všechny, aby zůstali doma, protože jsem ráda, že mezi ohrožené skupiny zatím nepatřím, ale tím, že jdu na mikrofon po někom, kdo tady mluvil přede mnohou a prskal tady bacily, tak jistě patřit budu. Není to fér, není to solidní vůči nám všem, kteří jsme sem přišli. Chceme být zdraví, byť jsme někteří očkovaní,“ prohlásila. A dodala, že je možná škoda, že v sále není místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jermanová, že místo toho úžasného nápadu běhat s trubičkou proti alkoholu mohl někdo měřit na recepci teplotu kolegů. A kdo by měl teplotu, nebyl by vpuštěn do sněmovny.

Na její slova bryskně zareagoval František Laudát (TOP 09), který poukázal na jiný význam slova bacil, než jaký uvedla Černochová. „To, že jsem ochraptělý, ještě neznamená, že šířím bacily. Jestli někdo šíří bacila čím dál větší nenávistí, protože máte 6 % a nevíte, čeho se chytit... (Smích zleva.) Já jsem se vždycky hlásil ke své minulosti v ODS, ale poslední dobou se skutečně začínám za to stydět (s důrazem), že jsem v takovéhle straně byl,“ konstatoval Laudát.

Poslanec za TOP 09 a děkan přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity, kde pracuje i lídr iniciativy Islám v ČR nechceme docent Konvička, František Vácha, v rozhovoru s moderátorem internetové DVTV Martinem Veselovským uvedl, že by na demonstraci proti islámu šel. Nikoliv, aby demonstroval za veškeré názory svého podřízeného docenta Konvičky, nýbrž aby zjistil, co se tam sešlo za lidi. On sám byl prý na jedné z Konvičkových přednášek, kde prý nebyli žádní extrémisté či xenofobové. Údajně tam seděli normální lidé – babičky či lidé mezi 60 a 70 lety – kteří prý mají z toho, co pojmenovává docent Konvička strach. A tomu, že na demonstraci proti islámu pořádané iniciativou Islám v ČR nechceme údajně byli neonacisté, tomu prý nelze zabránit. Kdybychom se prý prošli po Václaváku, také bychom nějakého neonacistu mohli potkat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…