„Mám zlý pocit.“ Janek Ledecký se nedá: Znovu o covidu

16.09.2021 13:56

V rozhovoru pro ČRo Radiožurnál se Janek Ledecký opět dotkl také tématu covidu a proticovidových opatření. „Už vidím, že se rozmachujou a že nám do toho ty vidle hoděj,“ odhadl budoucí vývoj, co se týče koncertů a kulturních akcí. Za tím, co řekl, si stojí stále. To, co říká ministr Vojtěch a statistik Dušek ho naplňuje skepsí. „Já mám opravdu velký vítr z toho, co bude, protože ta testovací lobby je velmi silná, je prorostlá do celého aparátu a s tou si jen tak neporadíme,“ řekl. Testovat se podle něj bude „až do zpitomění“.

„Mám zlý pocit.“ Janek Ledecký se nedá: Znovu o covidu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Janek Ledecký

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí
Ledecký řekl, že při covidu měl „absťák“ na koncerty a dodal, že teď je velmi šťastný a každého vystoupení si váží. „Už vidím, že se rozmachujou a že nám do toho ty vidle hoděj,“ prohlásil skepticky na adresu vlády.

Moderátorka se zeptala, zda by Ledecký s vědomím toho, co ví dnes, opět odmítl hysterii okolo covidu. „Tak já jsem neudělal nic špatného, já si za tím stojím, za vším, co jsem řekl. Musím říct, že včera se objevily skutečně strašidelné signály. Pan ministr zdravotnictví najel na nový systém propagandy toho očkování, když řekl, že dokud nebude naočkovaných 75 % (populace), tak ty roušky budeme nosit všichni. Tak jsem pochopil, že roušky budeme nosit pořád,“ posteskl si. A narážel také na slova Ladislava Duška o testování očkovaných (která už ovšem dementoval premiér Babiš).

Podle Ledeckého se na jaře nechali očkovat ti, kdo měli z nákazy strach. A od jara dál už jen ti, kdo chtěli jednodušší život. „Takže to nám teď taky skončí. Já mám opravdu velký vítr z toho, co bude, protože ta testovací lobby je velmi silná, je prorostlá do celého aparátu a s tou si jen tak neporadíme,“ obává se hudebník.

„Čistý zisk na tom testování je okolo šesti miliard. A začalo se testovat loni v březnu. To je jen pro informaci, jak silné jsou ty skupiny a jak silný mají zájem, aby se testovalo dál až do zpitomění, aby se nepřestávalo,“ doplnil. Připomenul, že jeho otec absolvoval covid bez větších potíží. Je také rád, že už v Dánsku, Švédsku a Velké Británii zavládl praktický přístup ke covidu a věří, že tento přístup nakonec převládne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…