„Máme holou prdel. Stop podřadným platům!“ Ve zlínské firmě šli zaměstnanci do stávky

11.04.2017 16:02

Stávky ve zlínském Mitasu se účastnilo zhruba pět set lidí. Protest se uskutečnil, přestože zaměstnanci dostali přidáno. Šlo o dvouhodinovou stávku, při níž se zastavila výroba. Informace přinesla ČT24.

„Máme holou prdel. Stop podřadným platům!“ Ve zlínské firmě šli zaměstnanci do stávky
Foto: SYNER
Popisek: Výrobní závod MITAS

Vlastní protestní mítink v gumárenské společnosti trval zhruba půl hodiny. „Máme holou prdel. Stop podřadným platům,“ bylo k vidění mimo jiné na transparentech. Odbory po vedení společnosti požadují zvýšení mzdy o pět tisíc korun. „Chceme přidáno adekvátní částku. To, co dnes zaměstnavatel přidal, je divadélko pro média,“ řekl předseda odborové organizace Mitasu Vladislav Jandásek. Podotkl, že v současné době bylo přidáno v rozmezí do 1 700 korun.

„Ta částka pět tisíc korun se může zdát vysoká. Srovnáme-li se s kolegy z Barumu, tak ta naše částka je pořád nízká. Zaměstnavateli jsme i nabídli, že by se to mohlo rozložit do více let,“ dodal. Ve zlínském Mitasu je podle něj mzda kolem 15 tisíc korun, v otrokovické pobočce je zhruba o čtyři tisíce větší. 

„Neustále jsme otevřeni tomu, že vyjednávání bereme jako nejjednodušší variantu,“ dodal Jandásek. „Kolegové v Praze mají ale také stejné požadavky a rovněž souhlasí se stávkou,“ podotkl závěrem.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …