„Máte důkaz? Zavoláme KRIT...“ Rakušan tloukl na síti Babiše. Lidé zuří

22.09.2023 22:39 | Monitoring

Místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN Andreji Babišovi na Twitteru vysvětlil, proč by s ním nešel do vlády. Jeho přední námitka se týkala Babišova údajného lhaní. Ukázalo se však, že mnozí uživatelé Twitteru kvůli tomuto samému důvodu mají problém i s Rakušanem samotným. Připomenuta byla kauza Dozimetr.

„Máte důkaz? Zavoláme KRIT...“ Rakušan tloukl na síti Babiše. Lidé zuří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se na Twitteru vyjádřil ke stanovisku hnutí STAN, že by s ním nikdy do vlády nešli a to z důvodu víry v liberální demokracii a prozápadní směřování České republiky.

„Předseda organizovaného zločinu STAN by prý se mnou nešel do vlády,“ vysmál se Babiš příspěvku STAN. „Já jsem hnutí ANO založil, abychom bojovali proti korupci. Proti takovým, jako jste vy,“ vzkázal Starostům a nezávislým.

Místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) Babišovi odpověděl a vysvětlil pravý důvod, proč by s ním a jeho stranou ANO nikdy vládu nesložil. „Můj důvod je jasný: nedá se vám věřit. Lžete,“ nařkl Babiše Rakušan.

Lži se pak dle jeho názoru Babiš dopustil i v jeho vyjádření o tom, proč založil hnutí ANO – kvůli boji proti korupci to nebylo. „A lžete i teď. Hnutí ANO jste založil, protože se s vámi dosavadní devadesátkoví kumpáni z polistopadového kartelu už nechtěli dělit o kořist. A tak jste si vymyslel vehikl, který vám umožnil stát se dotačním státopasníkem a řešit si přes politiku soukromý byznys,“ napsal Rakušan.

Ukázalo se však, že mnozí uživatelé Twitteru jsou toho názoru, že samotný Rakušan by o lhaní mluvit neměl. „Vy jste lhal o zvyšování daní a Vaši spolustraníci se v Praze podepsali pod jednu z největších kauz. Vy mlčte. Sliboval jste změnu po Babišovi a jste úplně stejný,“ sdělil Rakušanovi prostřednictvím sociální sítě předseda spolku Odchod.EU a člen předsednictva Svobodných Matěj Gregor.

Jiný uživatel Twitteru Rakušanovi doporučil sebereflexi: „Že to říkáte zrovna vy. Koalice, kde jste jeli lživou kampaň a nabrali hlasy díky lžím… trocha sebereflexe by neškodila.“

Dalšímu uživateli sítě přišel příspěvek ministra vnitra k smíchu. „Je k popukání sledovat, jak místopředseda dosavadní tragický vlády po kauze Dozimetr, po vylhanejch argumentech na obhajobu tý levný pracovní síly, pálí slovama o tom, že politickej soupeř lže,“ napsal uživatel.

I další uživatelé Rakušanovi ochotně připomněli kauzu Dozimetr, policejní akci z roku 2022 v souvislosti s vyšetřováním korupce na Magistrátu hlavního města Prahy spojené s řízením Dopravního podniku hlavního města Prahy. Zatčen byl mimo jiné i náměstek pražského primátora Petr Hlubuček z hnutí STAN.

Jinými byl zase Rakušan vyzván k předložení důkazu pro své tvrzení. „Máte nějaký důkaz? Nebo zavoláme KRIT na šíření dezinformace?“ dožadoval se odpovědi uživatel Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ubohý, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoptimista70 , 23.09.2023 11:30:49
Rakušan - viní Babiše ze lží! A není mu to trapné?

|  10 |  1

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…