„Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná...“ Sokolovský primář opět utržený ze řetězu. Přišla stížnost. Vysmál se jí

28.12.2022 13:54 | Ze sítí

Letošní vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana sklízelo pochvalné i kritické komentáře, jedna z reakcí však značně překročila všechny ostatní. „Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná, jsi proruská a pročínská filcka,“ šíří se na sociálních sítích hodnocení prezidentova vánočního poselství od sokolovského primáře Martina Straky (STAN). Do sokolovské nemocnice následně dorazil dosti výhružný e-mail stěžující si na lékaře u jeho nadřízených. „Doufám, že se nenajde magor a nepostřílí u vás v Sokolově nevinné pacienty,“ stojí v něm. „Páši zlo!“ chlubí se textem primář.

„Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná...“ Sokolovský primář opět utržený ze řetězu. Přišla stížnost. Vysmál se jí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Primář sokolovské nemocnice, Martin Straka

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Prezident Zeman ve svém vánočním poselství shrnul tradičně události posledního roku, ale věnoval se i svému 32letému politickému působení a za nejvýznamnější událost uplynulého roku prezident označil ruskou agresi vůči Ukrajině, přičemž podpořil českou pomoc napadené zemi.

„Plně podporuji pomoc České republiky bojující Ukrajině. A věřím, že tlak svobodných zemí dříve nebo později přiměje Rusko, aby území Ukrajiny opustilo,“ vyslovil Zeman a následně připojil taktéž vyjádření k energetické krizi, přičemž podotkl, že opomíjeným faktorem růstu cen energií je „zelený fanatismus, Green Deal“.

Na Zemanův projev se sneslo následně množství reakcí, z nichž se kladně k prezidentovým slovům postavili oba premiéři ze Zemanova současného volebního období. Prezidentovo vánoční poselství tak kladně ohodnotil expremiér Andrej Babiš (ANO) i premiér Petr Fiala (ODS). Oba dva souhlasili zejména se Zemanovými slovy k válce na Ukrajině. „S panem prezidentem souhlasím s výběrem nejdůležitějších událostí uplynulého roku. A i s jejich hodnocením. S tím, že Rusko musí opustit Ukrajinu, aby se do této země vrátil mír. S kritikou zeleného fanatismu, nepochopitelného zákazu aut se spalovacími motory nebo rozšiřování emisních povolenek, jak se stalo za předsednictví české vlády,“ souhlasil se Zemanem Babiš. Fiala pak ocenil i vlídná slova hlavy státu směrem k Izraeli.

Žádné pozitiva pak u Zemana nenašla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. „Miloš Zeman nepřekvapil. Ač svá vánoční vystoupení vždy nazýval ‚poselstvím‘, ani tentokrát v něm lidem nepopřál. Většinu času hovořil jen o sobě. Věřím, že příští hlavu státu budou mnohem více zajímat spoluobčané a před záští vůči druhým dá přednost pozitivní vizi,“ uvedla předsedkyně TOP 09. Přesto ani zdaleka nešlo o nejvíce negativní komentář.

Mnohem drsněji se k Zemanovu poselství totiž vyjádřil sokolovský primář Martin Straka. „Miloši, ty trosko vypitá a zechcaná, jsi proruská a pročínská filcka a 50 % nás na to nikdy nezapomene. Za 10 let po tobě neštěkne ani pes,“ vypálil na prezidenta.

V následné diskuzi, jež byla značně protkaná vulgárními výrazy, se pak Straka přiznal, že přitom prezidentův projev ani neviděl. „A já ho ani nezapínala. Copak jsme už letos netrpěli dost?“ napsala jedna z diskutující, načež jí primář odvětil: „Ani já, nikdy ho neposlouchám...“

Mnohé styl vyjadřování primáře z Nemocnice Sokolov dosti překvapil. „Vy jste vážně lékař? Nedá se totéž napsat méně expresivně?“ zaznělo v diskuzi.

Jiná z přítomných však naopak poznamenala, že je vyjadřování Straky takové, jaké očekávala. „Na tweet Dr. Straky k projevu prezidenta jsem se těšila. Splnilo to moje očekávání,“ vyjádřila se.

Strakovo vyjadřování pak evidentně rozpálilo jednoho z mužů natolik, že se rozhodl poslat stížnost jeho nadřízeným. „Straka je lékař jen z osobních ambicí, ale jinak miluje páchat zlo, šířit nenávist a chce se zviditelnit za každou cenu,“ stálo v e-mailové stížnosti spolu s výčtem názorů sokolovského primáře.

„Já myslím, že Straku dřív nebo později stejně někdo zruší, ale hlavně ať to neodnesou pacienti,“ napsal též muž ve stížnosti a podotkl, že „před lety nějaký magor postřílel v ostravské nemocnici 9 lidí“ a že doufá, že „se kvůli Strakovi nenajde další magor a nepostřílí v Sokolově zase nevinné pacienty“. Jde dle něj o „hazard s pacienty“.

Primář se stížností rozhodl pochlubit na svém Twitteru. „Páši zlo!!! Mail všem mým nadřízeným... Nicméně s lehkým sociopatem zásadně nesouhlasím...“ napsal k fotografii e-mailu.

Podle Straky se jinak žádný jiný e-mail podobného charakteru nekonal.

Sokolovský primář již vzbudil pozornost před několika dny i tím, že na svém twitterovém účtu popsal svůj štědrovečerní „příjem“. Šlo o 212kilového pacienta, což Straka komentoval a pustil se i do diskuse s ostatními.

„Štědrovečerní příjem, 40 let, 212 kg...“ napsal Straka a po otázce bankéře Radovana Vávry, zdali „dělá v zoologický“ odvětil, že „často“.

Již dříve také došlo během kritické covidové situace na nejeden primářův výpad směrem k expremiéru Andreji Babišovi, což gradovalo i Strakovým vyjádřením se o Babišových podporovatelkách v Sokolově, kdy je označil za „debilky a senilky“.

Samotného Zemana pak primář označil za „pochcanou mrtvolu“ a během loňské hospitalizace prezidenta už Zemanově rodině vyjadřoval „upřímnou soustrast“. „Upřímnou soustrast rodině, ať je mu lehká zem. Je to nepodložené, ale prý game is over. No jo, no, o pochcané mrtvole není co psát, tak hájí jinou bezpáteřní kurvu,“ napsal tehdy na sociální sítě sokolovský primář Straka, který se aktuálně nelichotivě vyjádřil i ke spolupráci hnutí ANO se Starosty, do jejichž partaje vstoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

*, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJarle Halsnes , 28.12.2022 19:05:49
Pokud lze takto vystupovat, pak už lze všechno. Už nikdy nemůže mít nikdo žádný problém jen proto, ze někoho urazil. A ten indikátor na riziko automatického banu můžete rovnou vypnout, nic sprostšího se snad ani nedá vymyslet.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…