„Míra, Míra!“ Kalousek se dojal k slzám. Lidé skandovali jeho jméno

17.11.2019 14:57

Na část společnosti působí jméno předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska jako červený hadr na býka. Neplatí to ale zdaleka o všech občanech. Ukázala to cesta na Národní třídu, během níž se prý Kalouskovi vehnaly slzy do očí.

„Míra, Míra!“ Kalousek se dojal k slzám. Lidé skandovali jeho jméno
Foto: Vít Hassan
Popisek: Expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Národní třídě

Česká republika si dnes připomíná povolenou studentskou demonstraci z roku 1989, kterou nakonec komunistická moc ukončila masakrem na Národní třídě. O pár týdnů později komunistický režim fakticky padl a naše země se po více než čtyřiceti letech komunistické zvůle opět vydala na cestu svobody. Od té doby si veřejnost připomíná listopadové události velmi často na Národní třídě.

Anketa

Chcete generála Petra Pavla za prezidenta?

7%
93%
hlasovalo: 30496 lidí

Na Národní třídu pravidelně chodí i čeští politici. Hned ráno tam dorazil premiér Andrej Babiš (ANO) a přivítal ho pískot. Lidé na Babiše volali „hanba, hanba“, případně mu připomínali jeho spolupráci s komunistickou Státní bezpečností, o které však Babiš tvrdí, že k ní nikdy nedošlo.

Ještě tvrdší odsouzení si vysloužil poslanec a zakladatel Trikolóry Václav Klaus mladší, který se o sobě na Národní třídě mimo jiné dozvěděl, že je „Putinova děvka“.

Zato Miroslav Kalousek se dočkal velkého přivítání a volání „Míra na Hrad“. Nadšený Kalousek procházel mezi lidmi s úsměvem od ucha k uchu. Zářil spokojeností.

„Životem i politickými půtkami jsem hodně otlučený, ale přiznám se bez mučení: Když Národní skandovala ‚Míra, Míra‘, měl jsem vlhko v očích. Děkuji vám přátelé, přeji všem krásný sváteční den,“ napsal k tomu Kalousek na sociální síti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…