„My to zvládneme“ v praxi. Berlínská čtvrť, kde vládnou muslimové

15.08.2016 9:41

V loňském roce bývalý starosta berlínské čtvrti Neukölln Heinz Buschkowsky popisoval každodenní problémy s integrací zdejších přistěhovalců. Jak vyplývá z reportáže deníku Die Welt, stejně problematické jsou i další městské čtvrti Berlína.

„My to zvládneme“ v praxi. Berlínská čtvrť, kde vládnou muslimové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín 70 let od ukončení druhé světové války

Konkrétně deník píše o berlínské čtvrti Wedding, kde si místní obyvatelé i policisté stěžují na špatné vztahy s přistěhovalci. Před pár dny došlo na jednom ze zdejších dětských hřišť k incidentu, o kterém psala všechna německá média. „Policie sem byla přivolána místními občany, kteří byli v noci rušeni burácením motoru v zaparkovaném voze. Uvnitř si hrálo několik muslimských dětí. Když na místo dorazilo 14 policistů, obklopil je rozzuřený dav sedmdesáti místních muslimů,“ píše Die Welt.

Muslimové se chovali velmi agresivně a podle policejní zprávy pokřikovali na policisty, aby „vypadli z jejich ulice“. Následně byli zatčeni dva muži, včetně staršího bratra chlapce, který byl zajištěn ve voze. „Všichni byli obviněni z narušování veřejného pořádku, urážky veřejného činitele a pokusu o napadení, neoprávněného užití motorového vozila a kladení odporu při zatýkání,“ konstatuje německý deník s tím, že podobné problémy zde rozhodně nejsou ojedinělé.

Celý text v němčině je ZDE.

„Tento incident ukazuje, jak obtížné je v některých problémových čtvrtích prosadit právo a pořádek,“ připustil ministr vnitra spolkové země Berlín Frank Henkel z CDU. Ještě pesimističtější je šéf německých policejních odborů Rainer Wendt. „Rozvětvené muslimské rodiny jsou společně propojené a někteří jejich příslušníci se podílejí vysokou měrou na zločinnosti. Vynikají značnou násilností. A to se zdaleka netýká jen samotného Berlína.“

Rodina chlapce, který byl přistižen v automobilu, jakoukoli vinu odmítá a tvrdí, že se policie chová diskriminačně. „Jsme oběti policie. Samozřejmě, že jsem se choval trochu emotivně. Vždyť se to týkalo mého dítěte,“ argumentuje otec chlapce. Podobného názoru je drtivá většina zdejších muslimů, z nichž je každý druhý na podpoře. Míra nezaměstnanosti zde činí patnáct procent, což násobně přesahuje průměr v hlavním městě.

Situace v berlínské čtvrti Wedding v mnohém připomíná čtvrť Neukölln, kde tvoří populaci z téměř čtyřiceti procent přistěhovalci. Bývalý dlouholetý starosta Neukölln Heinz Buschkowsky v loňském roce vydal knihu s názvem „Neukölln ist überall“, kde velmi podrobně popisoval desítky příkladů obtížného soužití s příslušníky muslimské menšiny. Buschkowsky ve své knize mimo jiné uváděl, že zdejší muslimové odmítají akceptovat německé právo a přímo v hlavním městě tak vzniká „paralelní společnost“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…