„Ne ne, děvenky... Vetřelce nepouštíme!“ Starostka zametla s Dostálovou a Schillerovou

13.07.2021 17:21

Nepříliš vřelého přivítání se dostalo ministryni financí Aleně Schillerové (za ANO) a ministryni pro místní rozvoj Kláře Dostálové (za ANO), když se chtěly podívat do školy v krkonošské vesnici Mladé Buky. „Vetřelce do ní nepouštíme!“ setřela je starostka obce Lucie Potůčková (STAN). Ministryně poslala do Penamu.

„Ne ne, děvenky... Vetřelce nepouštíme!“ Starostka zametla s Dostálovou a Schillerovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, místopředsedkyně vlády a ministryně financí

Anketa

Vadí vám, že od 1. září by si neočkovaní měli pravidelné testy na covid-19 platit sami?

54%
42%
hlasovalo: 10155 lidí
Starostku nabídka, že se ministryně přijedou podívat do krkonošské vesnice Mladé Buky na projekt školy financovaný z Evropské unie, příliš nepotěšila. „Ne ne, děvenky, sami jsme jako obec postavili, sami jsme zařídili a děkovat budeme pouze EU,“ vzkázala Schillerové s Dostálovou s tím, že je škola v létě zavřená a nepouštěhí do ní „vetřelce“.

„Tak se ke mně chtějí přijet blejsknout Klára Dostálová z Ministerstva pro místní rozvoj a Alena Schillerová z Ministerstva financí. Prý že máme krásný projekt z Integrovaného regionálního operačního programu,“ vylíčila starostka na svém twitteru.

Následně však dala najevo, že se ministryně na krásný projekt nepodívají: „Ne ne, děvenky, sami jsme jako obec postavili, sami jsme zařídili a děkovat budeme pouze EU directissimo. Škola je přes léto zamčená a vetřelce do ní nepouštíme. Foťte se před Penamem,“ vzkázala Potůčková na svém twitterovém účtu.

Pro server Novinky.cz dodala, že její reakce pocházela z rozčarování po zjištění, že nedorazí pouze ministryně Dostálová, kterou by ještě přivítala. „(Dostálová) doplnila, že by to byla společná návštěva s ministryní Schillerovou. V ten moment jsem zacouvala a řekla si, že tohle PR nebudu podporovat,“ uvedla.

Ministryni Dostálovou prý odmítnutí mrzí. „Je to velmi smutné. Když jsem tam byla před rokem a paní starostka potřebovala pomoci s národními dotacemi, tak jsme tam byly vítané,“ posmutněla pro Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …