Nečas: Volební tým ODS už pracuje. Skončíme asi v opozici

07.04.2012 9:56

Pokud v úterý zkrachuje jednání mezi ODS, TOP 09 a Věcmi veřejnými a vládní koalice ohlásí zánik, předčasné volby by mohly proběhnout 22. a 23. června.

 Nečas: Volební tým ODS už pracuje. Skončíme asi v opozici
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Nečas v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Občanská demokratická strana nenechává nic náhodě. Její volební týmy už spustily přípravy na volební klání a pracují naplno. V rozhovoru pro MF Dnes to prozradil předseda ODS a premiér Petr Nečas.

Krizi ve vládní koalici vyvolaly Věci veřejné teprve před několika dny. Tým ODS se však na předčasné volby připravuje podle Nečase už dva týdny. Šéf nejsilnější pravicové strany MF Dnes řekl, že krizi v koalici předpokládal.  Volební tým Nečas zmobilizoval v okamžiku, kdy se začal blížit termín vyhlášení rozsudku při procesu s Vítem Bártou.

Další souvislosti a články o vládní krizi čtěte ZDE

Bárta je problém

Předseda ODS pro deník uvedl, že pokud by byl pro Bártu rozsudek příznivý, Věci veřejné by mohly požadovat jeho návrat do vlády. Tím by prý VV mohly začít vládu vydírat. "To je pro mě nepřijatelné. Pak bych řekl: Jdeme do voleb!“ řekl v rozhovoru Nečas. Dodal, že pokud by byl rozsudek nad Vítem Bártou negativní a pokud by dál zůstal poslancem, situace by rovněž směřovala k rozpadu koalice.

Šéf ODS prohlásil, že jeho strana by zřejmě po předčasných volbách skončila v opozici. Zároveň ale poukázal na poslední průzkum. ODS by podle něj získala pouze o sedm poslanců méně. Podle Nečase to svědčí o tom, že ODS "nedělá" všechno špatně.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…