„Nechápu, co se to s panem Hamáčkem stalo.“ Bývalý poradce Havla si ťuká na čelo

19.05.2020 21:27

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) během boje proti šíření koronaviru zaujal svým oblečením. Jeho červená mikina a svetr, které oblékal na tiskové konference místo saka a kravaty, se staly jistým symbolem koronavirové krize. Nyní zvolil stejné neformální oblečení – modrou mikinu, a schytal to od poradce pro etiketu Ladislava Špačka, píše iDNES.cz

„Nechápu, co se to s panem Hamáčkem stalo.“ Bývalý poradce Havla si ťuká na čelo
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Podle reakcí se zdálo, že velké části lidí se Hamáček v červeném svetru zalíbil a očividně pak lehčeji získával jejich důvěru. Nejspíše i proto volí předseda ČSSD i nadále podobné součásti své garderoby. Občané Hamáčkovi dokonce posílali desítky červených svetrů domů. Ne všude však vicepremiér sklízí za toto své oblékání chválu.

Kritika na člena vlády míří od bývalého mluvčího prezidenta Václava Havla: „Jde o demonstraci nevkusu, která v lidech během krize vyvolávala jen daleko větší obavy, než bylo nutné,“ myslí si naopak Špaček.

„Červená mikina, ve které odehrával tiskovky v době nouzového stavu, evokovala spíše válečný režim a podvědomě vyvolávala daleko větší obavy veřejnosti, než bylo třeba,“ doplnil odborník na etiketu Špaček.

V neformální modré mikině se Hamáček zúčastnil i úterního setkání s bavorským ministrem vnitra Joachimem Herrmannem v Rozvadově. „Nechápu, co se to s panem Hamáčkem stalo, ale jako ministr, ba místopředseda vlády, působí bizarně,“ pravil Špaček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…