„Ona je vožralá?“ Štvanice na mluvčí Pavla nekončí. Žantovský a Gabal zakročili. Marně

29.01.2023 8:20 | Ze sítí

Po jednoznačném vítězství Petra Pavla v prezidentských volbách na sebe překvapivě strhl největší pozornost nejen on, ale i jeho mluvčí Markéta Řeháková, a to ne zrovna v pozitivním smyslu. Kritika za její neprofesionální vystupování nebere konce. Nejenže lidé spekulují nad tím, zda byla pod vlivem alkoholu, ale žádají její okamžitou výměnu. Na její obranu vystupují bývalý velvyslanec, ředitel Knhovny Václava Havla Michael Žantovský a sociolog Ivan Gabal, podle nichž odvedla „famózní práci“.

„Ona je vožralá?“ Štvanice na mluvčí Pavla nekončí. Žantovský a Gabal zakročili. Marně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nově zvoleným prezidentem České republiky je Petr Pavel. Obdržel hlasy od 3 358 926 oprávněných voličů

Ve volebním štábu Petra Pavla bylo včera opravdu veselo. Velmi uvolněnou atmosféru podtrhlo i vystupování  Markéty Řehákové, která v prezidentské kampani generála byla manažerkou komunikace, nyní má být prezidentskou mluvčí. Po skončení voleb na její neseriózní vystupování ve svém hlavním zpravodajství upozornila televize Nova. Ve studiu CNN Prima News zaznívaly názory, že Řeháková působila „bláznivě až infantilně“.

Sama Řeháková přitom během uvedení Pavlovy vítězné tiskové konference přítomným novinářům přiznala, že to není poprvé, kdy jí bylo doporučeno, aby vystupovala více „seriózněji“, přesto se zdálo, že na svém projevu nemá v plánu nic měnit, na pódiu vtipkovala a rozesmávala dál celý sál.

Jak jsme již upozornili, včera téma Řeháková opanovalo internetové diskuse opravdu ve velkém. Přestože se bral v potaz fakt, že Řeháková musela zvládat emoce, často zaznívaly reakce, že je spíše „ostudou“ nové hlavy státy a že by měla být nahrazena někým důstojnějším.

A negativní reakce z řad novinářů i veřejnosti dál přicházejí.

„Proč mluvčí Petra Pavla působí tak zmateně a nezkušeně?“ pozastavuje se například Nikola Zwrtková ze Seznam Zprávy.

Působení Řehákové v Pavlově týmu komentuje také bývalá moderátorka České televize Linda Bartošová: „První tiskovka nového prezidenta je teda všechno, jen ne řád a klid. Ale lidské to je,“ zní tweet Bartošové.

„Ta Pavlovo moderátorka ‚mluvčí‘ je příšerná. Ať jde pryč pls. Ona je vožralá?“ stupňuje rétoriku vůči Řehákové Ivet Mino.

Jako přehnané ale podobné ostré reakce na adresu Řehákové hodnotí Michael Žantovský: „První, co napadá některé chytráky, je vozit se po mluvčí generála Petra Pavla Markétě Řehákové. Jako její budoucí bývalý kolega říkám, že odvedla famózní práci,“ konstatuje na svém twitteru.

Jeho slova mají podporu sociologa Ivana Gabala: „Naprostý souhlas, i dnes večer. Mluvčí držela dnešní oslavu v civilním, veselém a skvělém tónu, který odpovídal atmosféře v sále. Patří jí dík, opravdu dík,“ dodává.

I jim ale v následující diskusí někteří kontrují.

„Napíšu to znovu. Nedělejme to, co se nám samotným nelíbilo. Nemá smysl říkat, že černá je bílá... Bylo to prostě jenom trapné a neprofesionální. Tak to prostě je,“ rozčiluje se diskutér Jiří Svoboda.

„Bohužel už při poslechu rozhovoru na @InsiderCz mě zaujala poněkud pubertálním projevem. Dnešní tiskovka to potvrdila. Udělala z toho mejdan teenagerů. Chápu emoce, ale mluvený projev je slabý a obávám se, že to nelze rychle vylepšit,“ míní Richard Jahoda.¨

„Pojďme spíš nehodnotit její nultý den v práci,“ vyzývá František Doušek.

Do popředí se také dostává informace, že Markéta Řeháková dříve pracoval jako bezpečnostní analytička Semantic Visions, firmy Františka Vrabela, která se specializuje na monitorování bezpečnostních hrozeb. V této firmě Řeháková podle iDNES.cz. působila jako bezpečnostní analytička specializující se na boj proti dezinformacím a ruské propagandě.

Novým prezidentem České republiky byl zvolen generál ve výslužbě Petr Pavel. Ve finále přímé prezidentské volby pro něj podle konečných výsledků hlasovalo 3.358.926 lidí, tedy 58,32 % oprávněných voličů. Svého soupeře, bývalého premiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše porazil o 958.655 hlasů. Volební účast byla letos 70,25 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud někoho kladně hodnotí , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNOMEN15 , 29.01.2023 11:46:04
Gabal a Žantovský - je to zcela opačně, než tvrdí. profláklí idi@ti , nenávidí lidi a opovrhují pracujícími. celoživotní parazité. stejně jako nový prezident.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…