„Ozbrojený“ muslim Kušnarenko má problém: Jde po něm orgán

22.03.2019 7:41

Předsedovi pražských muslimů a advokátu Leonidovi Kušnarenkovi kvůli údajné výzvě k ozbrojení nyní reálně hrozí kárné řízení ze strany České advokátní komory (ČAK). Podnět podal tajemník komory Ladislav Krym, podle kterého Kušnarenkovy výroky mohou působit negativně a měl by se chovat rezervovaněji. Šéf pražských muslimů to odmítá, naopak se prý těší řadě pozitivních ohlasů, informuje server Lidovky.cz.

„Ozbrojený“ muslim Kušnarenko má problém: Jde po něm orgán
Foto: Repro Facebook
Popisek: Leonid Kušnarenko, předseda pražské muslimské obce

Před pár dny Kušnarenko vyvolal rozruch svým videem, v němž svým souvěrcům nabízí pomoc při získání zbrojního průkazu. Jednalo se o reakci na tragickou střelbu v mešitě na Novém Zélandu. Právě to donutilo tajemníka Ladislav Kryma podat podnět Kontrolní radě ve věci výroků šéfa pražských muslimů, oznámila ve středečním prohlášení ČAK.

Anketa

Mělo by Česko usilovat o převoz pašeračky Terezy Hlůškové z Pákistánu do vězení u nás?

hlasovalo: 9767 lidí

Podle Kryma by obecně měly být projevy advokátů spíše zdrženlivé. „Tak může být výzva k ozbrojení skupiny obyvatel veřejností vnímána velmi negativně,“ stojí v prohlášení s tím, že je to patrné i z reakcí samotných muslimů.

Advokáta Kušnarenka podle jeho slov podání podnětu zaskočilo. „Překvapilo mě to, jakožto pro advokáta je to mě nepříjemná záležitost,“ reagoval pražský právník. Připomněl, že naopak dostal spoustu pozitivních reakcí, především od muslimů. „Stačí, když se podíváte na mé sociální sítě. Hysterii kolem mých slov vyvolala hlavně média a skupiny obyvatel inklinující k islamofobii,“ zdůraznil.

Kromě něj zpráva o stížnosti podané ČAK rozrušila i ostatní členy pražské muslimské komunity. „Psali mi a byli z toho velmi rozrušení, vídáme se v mešitě v podstatě každý den, hodně jim pomáhám s právními problémy,“ uvedl Kušnarenko.

Původní zdroj ZDE

Kontrolní rada ČAK bude podnět nyní šetřit, zda se jedná o důvodnou stížnost. Pokud se tak stane, povede ČAK s Kušnarenkem kárné řízení. V případě, že by rada uznala Kušnarenka vinným, hrozí mu jako nejmírnějšími postih napomenutí či veřejné napomenutí.

Případná pokuta by se ale mohla vyšplhat až do stonásobku advokátovy průměrné mzdy. Nejtvrdším trestem by bylo odebrání licence na vykonávání advokátní praxe, přičemž nejvyšší sazba tohoto trestu je pět let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…