„Pane Kubek, to jste taková sr*čka?“ A něco se děje. Velkého

14.12.2021 9:24

Prezident České lékařské komory Milan Kubek v poslední době několikrát vystoupil a popsal, jakému tlaku je vystaven ze strany odpůrců očkování. Vyhrožují mu, že ho oběsí. Chodí mu hlučet pod okna, a přitom nešetří ani jeho rodinu. Jedním z lidí, kteří Kubka pronásledují, je devětadvacetiletý občan Patrik Tušl, který si z těchto akcí nahrává videa. Kubek už médiím sdělil, že přijal opatření na svou obranu. Může to znamenat, že mu byla přidělena policejní ochrana.

„Pane Kubek, to jste taková sr*čka?“ A něco se děje. Velkého
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Milan Kubek

Patriku Tušlovi ještě nebylo ani 30 let. Je to invalidní důchodce s patnácti exekucemi za zády, který vyráží na výlety za prezidentem ČLK Milanem Kubkem a dalšími odborníky, kteří podporují očkování, slovně na ně útočí a z těchto útoků si nahrává videa. Skrze ně pak diváky žádá o peníze.

Tušl s kolegy za Kubkem vyrazil opakovaně, přímo k němu před dům a tlačil na něj, aby poskytl odpovědi nezávislým médiím.

„To je arogance jako prase, tady to,“ vyslechne si Kubek, když s odpůrci očkování odmítá mluvit, beze slova míří domů, aniž by Tušlovi a jeho kolegům věnoval jediný pohled. 

Na Tušlův životní příběh upozornil server Aktuálně.cz.

Na dalším videu je Kubek nucen si vyslechnout, že „je sra*ka“. „Pane Kubek, to jste taková sračka, že nedokážete normálně odpovědět na otázku,“ uslyšel prezident ČLK, když odmítl jakkoli reagovat na dotazy lidí, kteří ho sledovali s kamerou ruce.

Kubek naznačil, že kvůli lidem, jako je Tušl, už přijal určitá opatření, ale nechtěl je nijak specifikovat. Dal najevo, že nemůže. Což může znamenat i to, že mu byla policií přidělena ochrana.

Policie ostatně věnuje pozornost i nedělní demonstraci na Václavském náměstí v Praze. „Řešili jsme jednu osobu pro přestupek, která měla poškozovat vozidlo. Dále jsme zajistili jednu osobu pro podezření z trestného činu výtržnictví a jednu osobu pro přestupkové jednání znečištění veřejného prostranství,“ sdělil Právu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Postih prý hrozí i jednomu z organizátorů akce.

Účastníci demonstrace byli v neděli přímo na akci policií vyzváni, aby dodržovali rozestupy a nasadili si ochranu úst a nosu. Místo uposlechnutí výzvy se však strážci zákona dočkali jen posměchu a pískotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…