„Pavel je vládní kandidát!“ Zeman „rozsekal“ generála a varoval. Voják v čele demokratické země? Pozor!

15.01.2023 11:21 | On-line

Miloš Zeman před druhým kolem voleb tvrdě zkritizoval občanského prezidentského kandidáta Petra Pavla a jasně podpořil Andreje Babiše (ANO), kandidáta s podporou poslanců ANO.

„Pavel je vládní kandidát!“ Zeman „rozsekal“ generála a varoval. Voják v čele demokratické země? Pozor!
Foto: Screen: Blesk.cz
Popisek: Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

Prezident Miloš Zeman pro Blesk z Lán okomentoval první kolo prezidentských voleb. Dva favorité – Andrej Babiš (ANO) a občanský kandidát Petr Pavel – dosáhli oba 35 % hlasů oprávněných voličů a utkají se v kole druhém. Třetí Danuše Nerudová získala 13 %.

Prezident zmínil, že ho výsledek obou favoritů v zásadě nepřekvapil. „Paní Nerudová si to v závěru kampaně zkazila sama,“ uvedl Zeman.

„Vzhledem k tomu, že Petr Pavel má zásadní podporu médií, tak já k tomu teď řeknu několik poznámek založených na faktech. Zaprvé, několikrát jsem řekl, že Andrej Babiš má větší politickou zkušenost. Druhý fakt, který mi připadá také důležitý, že ve většině demokratických zemí není hlavou státu voják. Přemýšlejme o tom, proč tomu tak je. A konečně třetí poznámka, protože Andreji Babišovi se toho už vyčetlo mnoho, a tak třetí poznámka na adresu Petra Pavla. Připadá mi trochu dětinské, komické až úsměvné, že Petr Pavel opakuje, že není vládní kandidát. Protože ho navrhla vláda, tak to samozřejmě je vládní kandidát,“ pravil Zeman.

Petr Pavel je občanský kandidát, který získal přes 50 tisíc podpisů občanů. Naproti tomu Andrej Babiš je nominantem poslanců hnutí ANO.


Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. (Screen: Blesk.cz)

„Paní Nerudová prohlásila, že Andrej Babiš je peklo, z čehož implicitně vyplývalo, že Petr Pavel je ráj. Já bych řekl, že s oběma to bude očistec. Oba mají své dobré i své špatné stránky. Ale obecně to žádná dramatická volba nebude. ... A vrátím se k tomu, že Petr Pavel má masivní podporu médií, ale tu já nepovažuji za tak důležitou. Důležitější je podpora voličů,“ řekl prezident Zeman.

Danuše Nerudová ve skutečnosti označila Babiše za „zlo“, nikoli za peklo.

„Nechodit do televizních debat je hrubá chyba. Vaše chování, váš výkon v těchto debatách může volby rozhodnout. Já jsem mu jednou říkal, ať mluví pomalu, ať to ze sebe nechrlí, ať to z něj ukapává, a ať se usmívá. Ironie je ‚povolená‘, ale dobrá není hysterie,“ poznamenal Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jakýpak byl Babiš, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealice1 , 15.01.2023 12:41:04
komunista, když chtěl pracovat na vyšším poštu a ještě v zahraničí,tak to jinak nešlo.Mladší ročníky vůbec nemají o tom šajn.I na vedoucích místech u nás musel vstoupit do KSČM, jenom málokomu prošlo, že nemusel být v organizaci a ještě museli studovat politické vědy marxismus leninismus.Ale to už spouta občanů zapomněla nebo nechce slyšet.Ale tak to bylo.Babiš je v tom pěšák.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…