„Petr Kolář, přítel po boku.“ Potlesk pro novináře. Pavel po zvolení

28.01.2023 15:45 | Ze sítí

Budoucí prezident Petr Pavel o půl čtvrté předstoupil před voliče a poděkoval za to, že ho zvolili prezidentem. Zdůraznil, že za úspěch svého prezidentství bude považovat jen ten úspěch, který bude úspěchem všech občanů České republiky. I těch, kteří ho nevolili. Poté poděkoval své ženě a posléze celému svému týmu včetně bývalého diplomata Petra Koláře.

„Petr Kolář, přítel po boku.“ Potlesk pro novináře. Pavel po zvolení
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nově zvolený prezident Petr Pavel

Petr Pavel konstatoval, že v kampani bylo znát, že některá témata českou společnost rozdělují, ale zdůraznil, že jiná témata ji spojují.

„Máme mnohem víc toho, co máme společné. Je to naše krásná země i náš společný jazyk. Ale především je to naše společná budoucnost a společné problémy, které bychom, měli řešit jako jedno společenství. To společenství je zraněné krizemi, kterými jsme prošli a kterými procházíme, ale je zraněné i stylem politiky, ve kterém se zdůvodňuje to, proč něco nejde, místo toho, abychom hledali ta společná řešení. To se musí změnit a já myslím, že jste mi dnes pomohli udělat první krok v této změně,“ pravil Pavel.

Aby se situace změnila k lepšímu, musí podle Pavla přiložit ruku k sílu všichni občané. „A já jsem přesvědčen, že na to máme a že to dokážeme. Že Česká republika bude republikou pohody. Na závěr mi dovolte říct, že za úspěch svého prezidentství budu považovat jen a pouze náš společný úspěch,“ prohlásil nově zvolený prezident České republiky Petr Pavel.

Ozval se mohutný potlesk

Poté poděkoval své ženě, že ho podporovala nejen v kampani. „Myslím, že to byl její nejhrdinnější čin jejího dosavadního života,“ řekl budoucí prezident.

Ozval se další hromový potlesk.

Poté zvolený prezident republiky, jenž se na počátku března ujme úřadu, poděkoval celému svému týmu. Zmínil mnoho jmen. Celý jeho tým se objevil na pódiu. Objevil se tam i někdejší diplomat v USA a v Rusku Petr Kolář. I toho Pavel zahrnul do svého týmu.

„Děkujem, děkujem, děkujem, děkujem,“ zaznělo v reakci na nastoupení týmu Petra Pavla.

A v sále zazněla česká hymna.

Petr Pavel získal ke zvolení vice než 3,1 milionů hlasů, což je o 300 tisíc hlasů víc než Miloš Zeman v roce 2018.

Pak došlo na otázky novinářů. Prostor dostal mj. i Radek Bartoníček z Aktuálně.cz. Když padlo jeho jméno, ozval se opět velký potlesk. Ale novinář galantně přenechal slovo kolegyním novinářkám.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hezké Kolář, jak teď vylezlo na povrch, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseblade , 28.01.2023 16:23:52
tak tenhle soudruh Kolář tvrdě makal v USA pro CIA už jako student, vůbec bych se nedivil, že v evidencích agentů CIA mají i našeho lampasáka, morální profil na tohle rozhodně má.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…