„Pisálku, tebe by Hitler jako retarda hodil ze skály!“ Ondráčka nas*al novinář textem o rudoarmějcích

06.05.2020 18:40

Komunistického poslance Zdeňka Ondráčka naštval článek na serveru SeznamZprávy.cz. Ten popisoval osudy rudoarmějců v Praze. Ondráček je dle svých slov doslova zhnusen.

„Pisálku, tebe by Hitler jako retarda hodil ze skály!“ Ondráčka nas*al novinář textem o rudoarmějcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček alias "mlátička"

„Přátelé, jsem zhnusen. Co dokáže nějaký pisálek z seznamzpravy.cz napsat. Dobytek jeden!!! Když se na něj podívám, tak vím, že by měl rudoarmějcům děkovat, protože být tu Hitler a Goebbels, byl by jako retard hozen ze skály nebo by sloužil jako pokusný králík zvráceným nacistickým experimentům. Jak dlouho budeme mlčet a necháme takto urážet ty, kteří se už bránit nemohou?“ poznamenal velmi zostra Ondráček na svém facebookovém profilu.

Osudu rudoarmějců se věnoval redaktor Seznam Zpráv poměrně detailně. Zkonstatoval mimo jiné fakt, že na pražských Olšanských hřbitovech spočívají ostatky asi pěti set vojáků. Podle jeho slov to sice mají být oficiálně muži, kteří padli při osvobozování Prahy v květnu 1945, přímo v Praze jich však zahynulo mnohem méně.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

V textu popisuje například osud rudoarmějce Ivana Opalima, který zemřel po pádu z druhého patra domu, a to poté, co se opil. Na jeho náhrobku je však uvedeno jméno Opaman. Ruský dokumentární fotograf Vladimir Pomortzeff se zkomoleným jménům věnuje a snaží se dohledat ta přesná. Chyby jsou podle něj na každém druhém náhrobku.

„Nikdo si nedělal starosti, jaktože je tady tolik padlých rudoarmějců, přestože v Praze jich v té době padlo mnohem méně. Olšanské hřbitovy využívá ruská propaganda a prokremelští uživatelé internetu, když tvrdí, že účast vlasovců na osvobození Prahy nebyla důležitá. Mapování osudů obětí nám dává vše dohromady,“ uvádí fotograf pro Seznam Zprávy. Ten zároveň prostřednictvím tabulky mapuje příčiny úmrtí jednotlivých vojáků. A odhaduje, že jen padesátka z nich zemřela v boji. Další vojáci pak podle něj zemřeli na následky zranění v boji, ale zhruba každý desátý podle něj zahynul na otravu alkoholem. Mnozí další pak podlehli tuberkulóze, píše ve svých zjištěních. Stejně tak jsou zde pochováni ti, kteří zahynuli při dopravních nehodách, při koupání či jiných činnostech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…