„Plago, skončíš v kriminále! Tvá matka se za tebe bude stydět.“ Protest před ministerstvem školství vedla slavná bojovnice proti covidu

02.02.2021 22:31

REPORTÁŽ Plaga je ostuda národa. Skandovali lidé před Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v Praze. Plago, styď se. Když neotevřeš školy, měla by se za tebe stydět i tvá máma. To dodávala svolavatelka protestu za otevření škol Jana Peterková. Účastnily se ho hlavně ženy.

„Plago, skončíš v kriminále! Tvá matka se za tebe bude stydět.“ Protest před ministerstvem školství vedla slavná bojovnice proti covidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Peterková

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

„Plago, rok jste učil a pak vás z Masarykovy univerzity vyhodili. O dětech nevíte vůbec nic,“ ječela dost hystericky aktivistka Jana Peterková před Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v Karmelitské ulici v Praze. Tleskalo jí při tom v úterý odpoledne na dvacet lidí, převážně ženy.

Plaga je nula

Jenomže svá nařčení neměla moc ověřená. Robert Plaga učil na Mendelově univerzitě v Brně přes deset let a má dvě děti. Peterková dále do oken ministerstva spílala, že se za Plagu budou všichni stydět, když neotevře školy. Prý na ministra školství podává žalobu k mezinárodním soudům. „Plago, až Babiš odejde a skončí, ty skončíš v kriminále. Přestane tě totiž bránit a sám jsi nula,“ horovala.

Miniakce se jmenovala Demonstrace za otevření škol – bez testů a bez podmínek a Peterková ji svolala. Podle ní je v Poslanecké sněmovně všechno zkorumpované a stejně tak i lidé schovaní za zdmi Ministerstva školství. Kdokoli odtamtud vyšel, vyslechl si spílání: „Hanba vám, styďte se!“

Matky do boje

Blonďatá aktivistka Jana Peterková je známá svou zarputilostí. Olizovala kliky na pozemku nemocnice, konzumuje nápoje v metru, a přitom je to bývalá reportérka. Neprospěl jí však vztah s kontroverzním podnikatelem Tomášem Pitrem. Kvůli němu stanula i před soudem, ale byla zproštěna viny v plném rozsahu. Nikdo jí nicméně podle jejích slov nechtěl následně zaměstnat s tím, že je „ta od Pitra“.

Na úterním protestu také sdělila, že šéf KSČM Vojtěch Filip drží Babiše u moci, takže pryč s komunisty. Navíc se pozastavovala nad tím, že mateřské a speciální školy mohou být otevřené, kdežto ty základní ne. „Děti zpět do škol,“ půjčovaly si vzájemně transparent dvě dívenky, které tam přivedla maminka Lucie z Prahy-západu. „Starší dcera chodí do třetí třídy a závidí té mladší, že může chodit do školky. Je to katastrofa a jde o bezprostřední ohrožení budoucnosti mých dětí. Divím se, že nebojuje za své děti více rodičů,“ řekla se slzami v očích.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…