„Plivla bych vám do dlaně. S chutí.“ Cestuje po USA, má ráda Pavla. Únavu z Ukrajiny neuznává

20.12.2023 20:58 | Monitoring

Blogerka Alena Boninská se opřela do části české společnosti, která je očividně vyčerpaná z rusko-ukrajinského válečného konfliktu. Odmítá jejich argumenty, že v jeho důsledku se snižuje jejich životní úroveň. „Do vaší natažené dlaně bych s chutí plivla,“ vzkazuje Čechům volajícím po ukončení války.

„Plivla bych vám do dlaně. S chutí.“ Cestuje po USA, má ráda Pavla. Únavu z Ukrajiny neuznává
Foto: X
Popisek: Vzkaz blogerky Aleny Boninské lidem, kteří jsou unavení z války na Ukrajině

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43736 lidí
Boninské došla zřejmě trpělivost se všemi jejími spoluobčany, kteří mají pocit, že podpora Ukrajiny a ukrajinských uprchlíků ze strany státu se děje na jejich úkor. Nezpochybnitelně se mnoha z nich dotýkají drahé energie i vysoké ceny potravin.

V současné době chudoba v Česku ohrožuje miliony lidí včetně střední třídy. Například podle zprávy o stavu a vývoji chudoby v Česku, kterou vydala Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení, u nás asi milion obyvatel žije pod hranicí chudoby a dva miliony se drží těsně nad ní.

To ale pro blogerku není pádný důvod k tomu, aby Češi vyjadřovali, že války na Ukrajině už mají dost. A připravila si pro ně velmi peprný vzkaz: „Vy, kteří jste z války a pomoci Ukrajině unaveni: Slyším jen věčné nářky. Máte málo peněz. Vláda se o vás nestará. Trpíte. Chudáčci. To já jsem unavena. Z vaší malosti a zbabělosti. Vás nezajímají umírající, takže mě nezajímáte vy. Do vaší natažené dlaně bych s chutí plivla,“ napsala Boninská na sociální síti X. Přidala také obrázek ženy se zvednutým prostředníčkem.

Jak prozrazuje Boninské profil i její osobní blog, její zálibou je především cestování, v současnosti konkrétně poznávání různých koutů Ameriky, což vyžaduje jistě nemalé finanční náklady. Její pohrdání Čechy, kteří si stěžují, že ve skutečnosti chudnou už dva roky po sobě, nevyznívá v takovém kontrastu příliš dobře.

Mimo cestovatelské příspěvky se z blogu a profilu Boninské lze dočíst, že v oblibě má také boj proti ruské propagandě a dezinformacím. Sdílí například příspěvky o tom, co je to dezinformace a jak ji správně rozpoznat, či seznamuje veřejnost s technikami, které používá ruská propaganda a také ti, kteří jí šíří.

Nechybějí ani komentáře Boninské k dění na české politické scéně. Podle jejich charakterů se řadí mezi příznivce vlády premiéra Petra Fialy, kterou podle svých slov oceňuje především za to, že lidem vysvětluje všechny své plánované kroky i důvody, proč tak činí. A náklonnost zřejmě chová i k prezidentu Pavlovi, narozdíl od bývalého prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Alena, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBABYSEK49 , 21.12.2023 9:28:04
Proč paní necestuje po Ukrajině. Může podporovat přímo z centra. To se to z Ameriky kritizuje.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…